Dominic Fritz: Ultimul prim-ministru care şi-a aruncat în criză propriul Guvern a fost tot liberal şi tot din cauza justiţiei

0
0
Dominic Fritz FOTO dominicprimar.ro
Dominic Fritz FOTO dominicprimar.ro

Primarul Timişoarei Dominic Fritz spune că premierul Florin Cîţu „a aruncat România într-o criză politică” pentru a-l revoca pe fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion, pentru că ministrul organiza concursuri adevărate pentru conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT.

„Ultimul prim-ministru care şi-a aruncat în criză propriul guvern a fost tot liberal şi tot din cauza justiţiei. Atunci indezirabilă era Monica Macovei, acum este Stelian Ion, povestea este aceeaşi, pentru cei care şi-o amintesc. Mie mi-au povestit-o mulţi în stradă, la protestele împotriva OUG13, printre multe alte istorii politice din România”, a transmis Dominic Fritz. 

El spune că cea de-a doua demitere făcută de premier privind un ministru USR PLUS nu a fost un gest făcut la nervi. 

„Prim-ministrul Florin Cîţu a aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justiţiei. Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauză că lui Florin Cîţu nu i-a ieşit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuza. Mai bine rămâi în istorie ca "omul baronilor" decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forţa, noaptea, reformele în justiţie”, a mai transmis el. 

El a explicat că „Stelian Ion a încercat să schimbe regulile jocului prin organizarea unor concursuri adevărate pentru funcţiile de conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT, acea structură care a eşuat în dosarul represiunii protestului din august 2018. Din păcate, o parte din PNL, reprezentată acum de Florin Cîţu, a dovedit, din nou, că nu are voinţă politică pentru reforma Justiţiei.

Primarul este de părere că „doar PNL şi USRPLUS au puterea, împreună, să îndrepte ţara în direcţia cea bună”. Dacă am întreba oamenii despre problema lor arzătoare, răspunsul ar fi spirala scumpirilor cauzate de gestionarea dezastruoasă a liberalizării pieţei de energie electrică şi gaz, care loveşte în veniturile personale şi ale administraţiilor locale, nu ministrul Justiţiei. Şi eu aştept de la Guvernul României răspuns şi soluţii la această problemă uriaşă. Cunosc oameni buni din PNL, şi de aici şi de la Bucureşti. Şi ştiu că doar PNL şi USRPLUS au puterea, împreună, să îndrepte ţara în direcţia cea bună, dar nu cu Florin Cîţu la conducerea guvernului.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri