Dispute la PNL sector 1: aripa Antonescu şi aripa Tăriceanu ţin şedinţe separate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia liberală a Sectorului 1 s-a scindat marţi după-amiază, când era anunţată Delegaţia Permanentă a filialei pentru alegerea delegaţilor la Congres.

Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban şi susţinătorii lor se află la sediul partidului din Sectorul 1. O altă parte a filialei, sub conducerea preşedintelui interimar Daniel Chiţoiu, susţinător al lui Antonescu a anunţat şedinţa la Parlament, la ora 20:00.

Opozanţii din partid susţin că nu au fost anunţaţi de schimbare, deşi sunt membrii de drept ai conducerii filialei.

Chiliman, Antonescu şi Orban îl acuză pe Crin Antonescu că a suplimentat numarul de delegaţi ai acestei organizaţii pentru Congres, punându-şi peste 50 de oameni apropiaţi ai lui în această filială, astfel încât la congresul de la sfarşitul acestei săptămâni să nu se voteze modificările la statut propuse de Tăriceanu.

„Am asistat cu stupoare la un gest nemaivazut. Brusc, 56 de membri au dorit să se transfere la PNL Sector 1. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la Congres, temere nejustificată având în vedere că nu exista nicio competiţie“, a afirmat fostul lider liberal Călin Popescu Tăriceanu.

„Este o mişcare injustă, lipsită de o minima etică în politică şi care arată că există o atitudine care nu are nimic de a face cu esenţa comportamentului într-un partid liberal“, a acuzat Tariceanu.

„Este exact ca în povestea cu doi lupi şi un miel, care s-au adunat la masă să voteze ce manancă la prânz. Ce s-a întâmplat a fost că Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în organizaţia Sectorului 1. Că are niste cozi de topor pe care le foloseste nu mă mai miră absolut deloc“, a declarat şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Transferuri peste noapte

Daniel Chiţoiu a reuşit, în acest fel, să asigure o majoritate în sectorul 1 pentru susţinătorii lui Crin Antonescu la Congres.

Cei mai mulţi din liberalii transferaţi sunt parlamentari, astfel încât au un loc de drept în conducerea PNL sector 1 şi în delegaţia care va reprezenta organizaţia la Congres. Chiliman a declarat că printre politicienii transferaţi peste noapte la PNL Sector 1 se afla Ramona Manescu şi Andreea Lambru.

Pentru că a avut cel mai mare scor la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut, filiala PNL sector 1 va avea, la Congresul de la sfârşitul săptamânii, cel mai mare numar de delegaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite