Dispută între Corina Creţu şi Marius Budăi. Fostul comisar european vorbeşte despre „reticenţa” Comisiei Europene privind modificarea PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu Foto: Facebook
Corina Creţu Foto: Facebook

Modificarea PNRR, dorită de ministrul Muncii, a stârnit noi dispute. După ce a declarat că problema pensiilor poate fi rezolvată mai rapid prin compensări de la bugetul de stat, europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, a explicat că s-a referit de fapt la reticenţa Comisiei Europene de a modifica PNRR. Ministrul Marius Budăi a transmis că s-a săturat „de toţi cei care ne explică şi ne spun cum nu se poate face”.

„Apreciez foarte mult eforturile domnului ministru  Marius Budăi de a îmbunătăţi viaţa pensionarilor din Romania, în faţa enormelor dificultăţi cu care aceştia se confruntă ca urmare a exploziei preţurilor, a inflaţiei, a sărăciei cronice. În interviul acordat postului PRIMA TV, am vorbit despre reticenţa Comisiei Europene de modificare a PNRR, dar îmi doresc din tot sufletul ca Guvernul României sa reuşească să introducă propunerile sale privind voucherele pentru alimente", a transmis Corina Creţu, care a subliniat că nu mai face parte din Comisia Europeană, nu este factor de decizie, ci a citat doar o comunicare publică a Comisiei Europene, relatează News.ro.

Explicaţiile fostului comisar european vin după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că „s-a săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, referindu-se la o declaraţie iniţială a Corinei Creţu, care spunea că problema pensiilor poate fi rezolvată mai rapid prin compensări de la bugetul de stat decât prin modificarea PNRR. 

„Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem alta, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism... Să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia 'pensii speciale'...”, a spus Marius Budăi, duminică, la Antena 3.  

Anterior, Corina Creţu afirmase, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că  înţelege „eforturile pe care le face domnul ministru al Muncii şi îngrijorarea sa faţă de explozia aceasta de preţuri şi modul în care fac faţă pensionarii”; însă consideră că problema în această privinţă poate fi rezolvată mai rapid prin compensări de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte voucherele de 50 de euro pe care Guvernul a promis că le va acorda persoanelor aflate în situaţii dificile, eurodeputatul a transmis: „Până la ora actuală, din câte ştiu eu, nu există un aviz pozitiv al Comisiei Europene în legătură cu aceste vouchere”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite