Dinu Zamfirescu (PNL): „Ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare precum CSAT, DNA sau ANI"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Zamfirescu (PNL) cere desfiinţarea ANI, CSAT şi DNA  FOTO Adevărul
Dinu Zamfirescu (PNL) cere desfiinţarea ANI, CSAT şi DNA  FOTO Adevărul

Dinu Zamfirescu, senior al PNL şi membru în CNSAS, susţine că, în acest moment, instituţii precum ANI, DNA ori CSAT au devenit nişte „paraziţi", care se substituie puterii judecătoreşti. El a precizat că aceste instituţii ar trebui desfiiţate definitiv pentru că subminează puterea judecătorească.

„În opinia personală ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare, care, la instigarea unei anumite instituţii, au devenit adevărate puteri în stat, precum CSAT, DNA sau ANI”, a spus Zamfirescu la lansarea volumului ''Reforma constituţională: analiză şi proiecţii'', care cuprinde raportul "Comisiei pentru o nouă Constituţie", aparţinând Fundaţiei Horia Rusu, informează Gândul.

„Este necesar să se stopeze actualele interpretări, mai mult decât hazardante ale actualei Constituţii, abuzuri de putere din partea unor instituţii ca cea Prezidenţială şi cea a Curţii Constituţionale, devenită ilegal cea de-a patra putere în stat”, a mai precizat membrul CNSAS.

De asemenea, acesta că se emarcă o renunţare exagerată la principiul de suveranitate naţională, chiar dacă „România a aderat la UE”.

„Este, de asemenea, de deplâns lipsa de reacţie faţă de alegaţiile unui fost ambasador străin care încâlcându-şi statutul prefera să se amestece în treburile interne ale României, acest fapt cu atât mai inexplicabil faţă de o ţară care a îmbrăţişat principiile lui Jefferson, Franklin sau Ronald Reagan”, a subliniat Zamfirescu.

Zamfirescu a arrătat, în cadrul aceluiaşi eveniment, că prinicipiul de suveranitate al ţării a fost încălcat.

„România dă dovadă de o obedienţă servilă faţă de Uniunea Europeană”, a explicat Zamfirescu. În opinia acestuia, o revizuire a Constituţiei ar trebui să prevadă o mai clară separare a puterilor în stat, sancţiuni pentru cei care nu vor să respecte acest principiu sau îl încalcă.

Liberalul a ţinut să precizeze, însă, că nu toţi membrii Comisiei de revizuire a Constituţiei care au lucrat la volumul lansat astăzi împărtăşesc aceste opiniii până la capăt. Astfel, Zamfirescu a insistat puţin în discursul său şi asupra formei de guvernământ din România, care ar putea fi schimbată odată cu revizuirea Constituţiei, arătând că o revenire la monarhie constituţională ar fi o „reînnoire a unei tradiţii”, explicând însă categoric că această opţiune este una minoritară.

Dinu Zamfirescu este unul dintre seniorii liberali, el fiind unul dintre fondatorii PNL în anul 1990. Zamfirescu este memebru în cadrul CNSAS, funcţie asimilată celei de secretar de stat.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite