Dîncu, mesaj de 1 Decembrie: „Mandatul meu va fi unul de continuitate. Programele majore de înzestrare vor continua”

0
0
Vasile Dîncu vrea continuitate în mandatul de la Ministerul Apărării. FOTO: Arhivă
Vasile Dîncu vrea continuitate în mandatul de la Ministerul Apărării. FOTO: Arhivă

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în care subliniază că va continua proiectele importante aflate în derulare la minister, în paralel cu implementarea unei politici de management centrată pe oameni, care sunt „cea mai redutabilă resursă a armatei noastre”.

„1 Decembrie - Ziua Naţională a României reprezintă sărbătoarea de suflet a noastră, a românilor, oriunde ne-am afla. La 1 decembrie 1918, după unirea Basarabiei şi a Bucovinei, venea rândul Transilvaniei să se alăture României-mamă, împlinindu-se, astfel, în mod atât de strălucit, idealul de libertate şi de unitate a poporului nostru.

Eforturile unor generaţii întregi de patrioţi din toate provinciile istorice, dublate de jertfele de sânge ale ostaşilor români pe câmpurile de bătălie ale Primului Război  Mondial aveau să dea roade şi să facă posibilă reunirea între graniţele naturale, istorice a tuturor teritoriilor locuite de români. (...) De Ziua Naţională a României, aducem un pios omagiu şi dăm onorul eroilor căzuţi la datorie departe de ţară, în teatrele de operaţii, precum şi celor care şi-au pierdut viaţa în misiuni de instruire pe teritoriul naţional. Ei vor rămâne veşnic în inimile noastre”, a declarat  ministrul Apărării. 

Cu această ocazie, Dîncu a transmis un mesaj către toţi oamenii din sistemul de apărare. 

„Prin eforturile dumneavoastră şi ale multora dintre cei care se află în rezervă şi în retragere, armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, putem spune că faptul că suntem membri ai NATO a ajutat Armata să meargă înaintea societăţii. În acceaşi mare măsură, putem afirma, fără teama de a exagera, că România datorează integrarea sa euro-atlantică şi armatei, care a găsit cadenţa necesară unei transformări profunde şi relevante, asigurând atuuri importante ţării noastre în eforturile depuse pe parcursul demersurilor de aderare la NATO şi Uniunea Europeană. De aceea, privim, astăzi, de Ziua Naţională, cu mare încredere spre viitor. România, ca stat membru NATO şi UE, are un potenţial extraordinar de a arăta lumii întregi că îşi face temele şi este pregătită pentru decizii curajoase, mai ales într-un mediu absolut volatil de securitate”, a mai spus ministrul. 

Vasile Dîncu a mai preciat că a fost deschisă, „cu doar câteva zile în urmă, o nouă pagină a guvernării României”.

„La vârful Ministerului Apărării Naţionale, mandatul meu ministerial va fi unul de continuitate şi consolidare a importantelor proiecte aflate în derulare, în paralel cu implementarea unei politici de management focalizate pe cea mai redutabilă resursă a armatei noastre: oamenii”, a precizat ministrul, afirmând că programele majore de înzestrare vor continua cu aceeaşi forţă, pentru că ele sunt menite să crească substanţial capacitatea de apărare a ţării noastre.

„Prin măsurile de reorganizare şi modernizare instituţională, prin programele de creştere continuă a nivelului profesional al personalului, prin capacitatea de a sprijini celelalte instituţii ale sistemului naţional de apărare, Armata României va continua să se afle în avangarda eforturilor de reclădire a prestigiului naţional. Dumneavoastră, cei care vă dăruiţi atât de frumos profesiei de a fi în serviciul ţării, sunteţi principalul motor al acestei proiectate evoluţii şi consider că a venit vremea ca şi demnitatea dumneavoastră, la nivelul statutului pe care îl aveţi, al condiţiilor de muncă şi instruire şi al celor de viaţă, să devină o prioritate pentru noi, cei care ne-am asumat conducerea acestei ţări”, a mai spus acesta, precizând că militarii vor rămâne concentraţi pe sprijinirea eforturilor naţionale pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Ministrul Apărării a mai subliniat că mesajul pe care Armata României îl transmite astăzi, prin puterea exemplului celor care îi poartă uniforma, este acela desprins din lecţia Marii Uniri: să avem încredere în forţele noastre, să rămânem uniţi şi să privim cu speranţă către viitor. „Românii cred în Armată, şi pentru asta le mulţumim şi îi asigurăm că vom fi, întotdeauna, la datorie”, a mai precizat Dîncu. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite