Dîncu, declarație controversată privind Ucraina. Oprea: „Cred că este scoasă din context”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, a susținut că declarația colegului său de partid, ministrul Apărării Vasile Dîncu, a fost scoasă din context.

Ministrul a făcut o declarație controversată privind negocierile dintre Ucraina și Rusia FOTO Arhivă
Ministrul a făcut o declarație controversată privind negocierile dintre Ucraina și Rusia FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre chemarea lui Vasile Dîncu în Parlament, în urma declaraţiilor privind Ucraina că în opinia sa este o declaraţie scoasă din context, dintr-o explicaţie mai amplă pe care acesta a dat-o.

Privind chemarea ministrului în Parlament, susținând că în ceea ce privește chemarea ministrului în Parlament de către USR, partidul nu înseamnă că are și dreptate dacă face mult zgomot. 

„Eu nu aş extrage dintr-un context chiar şi o declaraţie a ministerului Apărării, pentru că nu este corect. Este binecunoscută susţinerea pe care România o are pentru efortul ucraineilor, faptul că poporul român a impresionat întreaga lume, i-am primit în case, a fost o emulaţie şi lucrul acesta a fost recunoscut de toate ţările şi a pus România acolo unde îi este locul, pe harta lumii. Eu spun că este vorba de context. (...) Cunoscându-l pe domnul ministrul Dîncu, cred că este o declaraţie scoasă din context, dintr-o explicaţie mai amplă pe care domnia sa a făcut-o”, a susținut purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, potrivit News

Despre USR, Oprea a spus că este un partid de opoziţie şi are acest instrument, dar „dacă face mult zgomot nu înseamnă că are dreptate”.

Vasile Dîncu a declarat într-un interviu, privind negocierile de pace dintre Ucraina și Federația Rusă, că „singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”. 

Răspunsul președintelui Zelenski

Volodimir Zelenski i-a răspuns duminică seara ministrului român al Apărării, Vasile Dîncu, care a afirmat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

„Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte".

Președintele Ucrainei a subliniat și că „teroarea constantă împotriva populației civile este respingerea evidentă de către Rusia a negocierilor reale”. 

Când cineva vrea negocieri, el nu face asta. Dar când cineva este terorist, face exact asta. Ajută negocierile cu adevărat la învingerea terorii? Acum fiecare trebuie să răspundă sincer la această întrebare pentru el însuși. Teroriștii sunt uciși ”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

USR cere convocarea ministrului în Parlament

În urma declarațiilor făcute de ministrul Apărării, USR a anunțat că cere chemarea lui Vasile Dîncu în Parlament, la „Ora Guvernului” pentru a da expllicații. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite