Diaspora trimite o scrisoare deschisă către Victor Ponta: „Vă rugăm, adoptaţi Legea votului prin corespondenţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Mediafax
Victor Ponta FOTO Mediafax

Mai multe asociaţii ale românilor din Italia, Marea Britanie, Belgia, Spania şi Israel îi cer premierului Victor Ponta, într-o scrisoare trimisă ziarului „Adevărul“, să adopte propunerea legislativă privind votul prin corespondenţă.

Redăm integral textul scrisorii:

Stimate domnule Preşedinte al PSD, 

Stimate domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea,

Noi, românii din Diaspora, urmărim fiecare decizie politică pe care o luaţi, fiecare activitate din Guvernul şi Parlamentul României. Suntem interesaţi mai ales de iniţiativele legislative care ne vizează şi care ne pot aduce mai apoape de cei de acasă şi, într-un final, alături de ei când România va putea să le asigure cetăţenilor săi aceleaşi condiţii şi venituri ca cele pe care acum le avem în statele noastre de adopţie. 

Domnule Ponta, 

Suntem profund dezamăgiţi că la şase luni de la alegerile prezidenţiale, am fost din nou uitaţi. Ne-aţi promis că ne veţi acorda atenţia cuvenită, aceeaşi pe care o aşteaptă şi o merită fiecare cetăţean român. Chiar dacă nu v-am votat, ne reprezentaţi interesele ca şef al Guvernului şi ca liderul partidelor care formează actuala majoritate parlamentară. 

Nu doar că ne-aţi uitat dar încercaţi să ne îndepărtaţi de România. Atât dumneavoastră personal, cât şi membrii Partidului Social Democrat, vă folosiţi de toate instrumentele legislative pe care le controlaţi pentru a împiedica adoptarea şi implementarea votului prin corespondenţă. 

Chiar dacă votul prin corespondenţă a fost iniţiat şi depus în Parlament de către Partidul Naţional Liberal – Opoziţia dumneavoastră, acest lucru nu vă dă dreptul de a bloca acest act normativ pe care Diaspora l-a cerut politicului din România, un act normativ de care noi, cei care trăim departe de casă, avem nevoie pentru a ne exercita drepturile cetăţeneşti în condiţii civilizate.

Vă rugam public, domnule Victor-Viorel Ponta ca prin poziţia pe care o deţineţi ca preşedinte al PSD, dar şi ca deputat şi de Premier, să demarati de indata procesul legislativ care trebuie să dezbată şi să adopte în regim de urgenţă Legea votului prin corespondenţă. Doar în acest fel veţi putea spune că ne respectaţi şi că vă cereţi scuze pentru cât ne-aţi făcut să suferim şi ne-aţi umilit în noiembrie 2014!

Dragoş Nelersa, preşedinte – Asociaţia “Familia” (Israel)

Antonio Nyerjak, preşedinte – YMCA Cavnic (Belgia)

Iolanda Costide, preşedinte – Uniunea Liberală Româno-Britanice (Marea Britanie)

Iris Radulian, preşedinte – Asociaţia “My Romania Group” (Marea Britanie)

Gelu Vlaşin, scriitor, preşedinte – Asociaţia Culturală “Diverbium” (Spania)

Gabriela Mărginean – Asociaţia “ACASĂ” (Spania)

Valentin Ilie Făgărăşean, preşedinte – Associazione socio-culturale Ro&Ro (Italia)

Iulian Manta – preşedinte Associazione socio-culturale “Vocea Românilor” (Italia)

Olivia Luciana Tudor, preşedinte – Asociaţia Socio-Culturală “Flacăra” (Italia)

Robert Araveicei, preşedinte – Asociaţia Culturală Italo-Română “Amici” (Italia)

Vlad Vicenţiu, vicepreşedinte – Uniunea Liberală a Românilor din Italia (Italia)

Petre Cristea, preşedinte – Asociaţia Flacăra Cultură şi Sport (Italia)

Octavian Vasile Neamţu, preşedinte Associazione Euromâni d’Italia (Italia)

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite