Diaconescu neagă acuzaţiile că şi-ar fi negociat funcţia de ministru al Justiţiei: Tomac mi-a spus că a transmis către PNL lista cu solicitările de funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu Eugen Tomac FOTO Inquam Photos
Cristian Diaconescu Eugen Tomac FOTO Inquam Photos

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a respins acuzaţiile lansate de Eugen Tomac, potrivit cărora şi-ar fi negociat funcţia de ministru al Justiţiei în vederea fuziunii cu PNL. Liderul de partid susţine că fostul preşedinte al formaţiunii a transmis o listă cu solicitări de funcţii înaintea negocierilor cu liberalii, în care, potrivit liderului, s-a votat doar varianta colaborării pentru proiecte şi nu o fuziune între PNL şi PMP.

„Îmi propusesem în aceste zile să păstrez tăcerea în legătură cu falsele frământări create în interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mână de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Mişcarea Populară”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook. 

    

Potrivit preşedintelui PMP, „aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informaţii şi zvonuri false, precum şi declaraţiile şi interviurile pe care domnul Tomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mişcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăţi altor formaţiuni politice în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu a completat că se simte dator să facă mai multe precizări, în contextul actual. „Totuşi, gândindu-mă la munca pe care eu şi mulţi alţi colegi din PMP, inclusiv fondatorul său, am depus-o încă de la înfiinţarea lui, la eforturile oamenilor din teritoriu care au dus, alături de noi, bătălii electorale mânaţi doar de convingere şi nu de promisiunea unor funcţii vremelnice în administraţia publică, dar şi la votul de încredere primit de la sute de mii de români care au crezut şi cred în continuare că PMP are o voce diferită de a altora în politica românească, mă simt dator să fac următoarele precizări”, a completat Diaconescu. 

Preşedintele PMP a negat acuzaţiile lansate de Eugen Tomac, explicând că nu depinde de o funcţie având în vedere experienţa sa profesională.

„Am un background profesional care îmi dă dreptul să nu mă împiedic şi nici să depind de vreo funcţie publică sau politică. Aşadar, în ceea ce priveşte discuţia cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evocă, am participat la invitaţia şi rugămintea acestuia din urmă, nu la invitaţia liberalilor. În cadrul acelei întâlniri nu s-a vorbit în niciun moment de funcţia de ministru al Justiţiei, ci discuţia deschisă de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul altă tematică, legată de fondurile europene”, a transmis liderul PMP. 

Preşedintele PMP a precizat că Eugen Tomac a transmis o listă cu solicitări de funcţii şi că întâlnirea despre care vorbeste fostul lider al partidului s-a votat varianta colaborării pe proiecte şi nu fuziunea dintre cele două partide. „Înainte de acea întâlnire, domnul Eugen Tomac mi-a spus că a transmis către PNL lista cu solicitările de funcţii pe care o trimisese şi către domnul Ludovic Orban, atunci cand erau împreună la guvernare. La întâlnirea de la Sinaia pe care domnul Tomac o aduce în discuţie nu s-a votat în unanimitate nicio fuziune. Pentru că situaţia era deosebit de tensionată, au fost puse în discuţie trei variante: fuziune, nicio fuziune sau colaborarea pe proiecte. Aceasta din urmă a fost şi cea care a fost supusă la vot şi aprobată. Întâlnirea de la Sinaia a arătat tuturor membrilor PMP că interesele unui grup nu se pot constitui în interesele întregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o mişcare politică populară nu poate fi ştearsă cu buretele şi vândută la kilogram”, a completat preşedintele PMP. 

Cristian Diaconescu a mai spus că a încercat să discute cu Eugen Tomac asupra neînţelegerilor din partid. „În urmă cu trei zile, i-am propus domnului Tomac să ne înţelegem în interior pe temele pe care a creat şi alimentat disputa internă. Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mişcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenţei şi viitorului PMP şi îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi”, a mai transmis Diaconescu. 

Actualul preşedinte de partid a completat că „astăzi vor fi depuse în instanţă contestaţiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie. În prezent, partidul este blocat ca efect al mişcărilor întreprinse de domnul Eugen Tomac”. 

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat într-un interviu pentru News.ro că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei. Discuţia despre ministerul Justiţiei a avut loc în toamnă, în contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PMP, susţine fostul lider de partid. 

Citeşte şi: Puciul din PMP continuă. Întreaga conducere ar urma să fie schimbată

   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite