Diaconescu, despre fuziunea PMP cu PNL: „Câtă vreme am mandatul primit de la colegii mei, PMP-ul va fi de sine stătător”. Ce priorităţi are partidul său

0
0
Cristian Diaconescu, actual preşedinte al PMP, alături de ex-şeful PMP, Eugen Tomac FOTO Inquam Photos
Cristian Diaconescu, actual preşedinte al PMP, alături de ex-şeful PMP, Eugen Tomac FOTO Inquam Photos

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, susţine că „se vorbeşte prematur” despre o fuziune prin absorbţie a PMP cu PNL, el susţinând că mandatul său la conducerea formaţiunii politice este acela ca PMP să fie unul „de sine stătător”.

„În acest dialog, dacă PNL-ul va fi în continuare interesat, vom discuta despre proiecte. (...) Câtă vreme am mandatul primit de la colegii mei, PMP-ul va fi de sine stătător. (...) Discuţiile prealabile au fost cu domnul Florin Cîţu, după care fiecare partid şi-a luat decizia în interior, nefiind o chestiune care poate fi armonizată doar la nivel individual, nici nu ar fi corect şi cinstit aşa ceva, iar mandatul şi de la dânşii şi de la noi a fost acela de a avea o iniţiere a unui dialog privind o cooperare viitoare şi în al doilea rând două echipe de negociere care urmează în perioada următoare să se întâlnească”, a adăugat liderul PMP, la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV. Fostul ministru de Externe susţine că pentru un mandat pe care l-ar primi nu conduce PMP către o alianţă fără negocieri prealabile şi că nu a primit propuneri de a intra în Guvern.

Printre proiectele pe care PMP le susţine este legea sănătăţii, legea anti-clan propusă de reprezentanţii formaţiunii politice, implementarea proiectului privind reducerea numărului de parlamentari la 300 sau revenirea la alegeri în două tururi de scrutin pentru primari. „Este greu să rezişti în afara Parlamentului şi să-ţi promovezi şi politicile în acelaşi timp. Nu-ţi poţi abandona cei 2200 de aleşi locali şi nu poţi ,merge doar pe singurul argument că legea nu le permite să plece în altă parte. Trebuie, totuşi, să le încurajezi şi voinţa, şi capacitatea, şi determinarea de a-şi îndeplini mandatul până la capăt. Deci din acest punct de vedere sunt mai multe imponderabile înăuntrul unui partid şi sunt şefi de organizaţii care spun: trei ani e complicat, haideţi să ne clarificăm, cum ar fi să facem opoziţie faţă de stânga, iar pe de altă parte să intrăm într-un sistem de opoziţie şi faţă de liberali”, explică liderul PMP.

În ceea ce priveşte relaţiile cu celelalte formaţiuni politice parlamentare, preşedintele PMP susţine că USR nu a contactat PMP „nici măcar să dea bună ziua”, iar din partea celor de la AUR PMP a primit o scrisoare, iar liderii celor două formaţiuni au discutat. 

Diaconescu afirmă că PMP are „nişte condiţii” pentru un dialog cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), arătând că PMP respinge „orice reprezintă extremism, antieuropenism, politici mare merg împotriva sensului legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate”.  Liderul PMP susţine că în acest moment „un anume filorusism” care nu a fost ”contestat cu mare fermitate” şi „radicalismul ieftin” fac imposibilă cooperarea dintre PMP şi AUR. Despre PSD susţine că este exclusă orice alianţă.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite