Ultima zi de negocieri privind noul Guvern. PNL, PSD şi UDMR stabilesc de la ce partid va fi primul premier, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lideri ai PSD şi PNL . FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Lideri ai PSD şi PNL . FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

PSD, PNL şi UDMR au duminică ultima rundă de negocieri pentru formarea noului Guvern, în care se va stabili de la ce partid va fi primul premier în rotaţie. Cele trei partide s-au pus de acord în privinţa asupra majorităţii punctelor din programul de guvernare, urmând să fie finalizat pentru a fi prezentat în forurile interne ale celor trei formaţiuni.

Echipele de negociere vor pune la punct ultimele detalii ale înţelegerii privind guvernarea. S-a ajuns deja la un acord pe pachetul social, care va cuprinde majorări de pensii, salarii şi alocaţii, precum şi un procent de 7% investiţii, în bugetul pe anul viitor. Cele mai mari dezbateri au fost, însă, pe ministere.

Potrivit negocierilor, partidul care are premierul va pierde Ministerul Finanţelor Publice şi SGG-ul, iar PSD va avea, într-o formulă de guvern cu premier PNL, mai multe portofolii, respectiv zece, în timp ce PNL va avea opt ministere şi UDMR rămâne cu cele 3 ministere deţinute şi în prezent. În total, în această formulă, Guvernul va avea 21 de miniştri, înfiinţându-se două noi ministere, IMM şi Turism şi Ministerul Tineretului Familiei.

Klais Iohannis a convocat luni partidele la Palatul Cotroceni, de la ora 12.00 fiind prima întâlnire cu PNL, PSD şi UDMR. Apoi urmează USR şi AUR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite