Dezinformare marca Șoșoacă. Cum a ajuns ca protestul fermierilor francezi să fie „confiscat” de senatoarea SOS | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, susține că „mișcarea SOS se extinde în toată lumea”, prezentând o înregistrare video cu tractoarele francezilor, care ar fi scris numele partidului pe care îl conduce.

Diana Șoșoacă, senatoare care conduce partidul SOS România FOTO INquam
Diana Șoșoacă, senatoare care conduce partidul SOS România FOTO INquam

Mișcarea S.O.S. se extinde în toată lumea! Pentru că noi suntem cei ce suntem!”, este mesajul Dianei Șoșoacă, publicat lângă video-ul care arată sute de tractoare care au scris un SOS mare.

La o simplă căutare în mass media din Hexagon poate fi văzut că modul de manifestare al fermierilor francezi nu are legătură cu vreun partid sau formațiune din România. „Furia agricultorilor. Sute de tractoare formează un imes SOS, văzut din cer”, este modul cum prezintă France 3 Bourgogne, de exemplu. Conform sursei citate, mișcarea fermierilor s-a dorit a fi un semnal pentru autorități.

Protestul fermierilor francezi de care a profitat de Diana Șoșoacă a avut loc pe 25 ianuarie, pe aerdromul din Pouilly-en-Auxois, în apropiere de Dijon, în estul Franței.

Încercare de politizare a protestelor

Majoritatea politicienilor au stat departe de protestul fermierilor și agricultorilor, însă au fost și aleși controversați ca Diana Șoșoacă și George Simion care au încercat să se lipească de cei nemulțumiți, dar au fost alungați și acuzați că vor doar să câștige voturi, la jumătatea lunii ianuarie.

Liderul AUR și președinta S.O.S. au încercat, în urmă cu două săptămâni să ajungă în rândul nemulțumiților, dar planul lor a fost dat peste cap. „Unde ai fost până azi, când ne-a fost greu? Ai venit azi, când ai văzut toți fermierii. Trebuia să fii aici de la început, nu doar după voturi”, i-a reproșat un fermier lui George Simion. „Tu ești acolo, să salvezi restaurantele prin Herăstrău. Lasă-ne pe noi. Nu știi ce înseamnă să nu ai bani de motorină, să faci credit”, i-a transmis un alt fermier. Concluzia a fost clar exprimată de un alt protestatar: „Nu ne fura protestul!”.

Și senatoarea Diana Șoșoacă a putut să vadă ce înseamnă distanțarea de clasa politică pe care o doreau protestatarii. „Dați-i mâncare! Dați-i mâncare!”, au scandat o parte dintre protestatari, la venirea lui Șoșoacă. „Lasă agricultorii să-și facă treaba. Nu politiza aici! Huo!”, i-a transmis un fermier senatoarei care conduce partidul S.O.S.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite