Destinaţiile de Crăciun ale politicienilor: Iohannis în SUA, Cioloş se retrage aproape de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis îşi petrece Crăciunul în Florida
Klaus Iohannis îşi petrece Crăciunul în Florida

Liderii politici au transmis anul acesta mesaje de sărbători în special pe Facebook, postând poze cu bradul împodobit sau filmându-se lângă acesta, însă au evitat să-şi anunţe şi destinaţiile de vacanţă, mulţi afirmând că vor rămâne acasă, în timp ce Klaus Iohannis a plecat deja în SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis va petrece sărbătorile în Statele Unite ale Americii, în Florida, potrivit unor surse oficiale. Şeful statului a intrat deja în concediu şi a plecat din ţară, împreună cu soţia sa, urmând să petreacă Crăciunul în Florida, însă este posibil ca preşedintele să rămână în SUA şi pentru Anul Nou.

În seara Ajunului, Iohannis le-a transmis românilor "Crăciun fericit!" de pe Facebook, într-un mesaj video. "Naşterea Domnului este sărbătoarea pe care cu toţii o aşteptăm cu bucurie, pentru a fi împreună cu familia. Spiritul Crăciunului constă în a-i simţi alături pe toţi cei dragi şi a celebra generozitatea, buna înţelegere şi liniştea. Cu atât mai mult, în aceste momente suntem datori să ni-i amintim pe cei neajutoraţi, pe cei singuri, pe cei împovăraţi de boală sau de sărăcie şi să ne încercăm să le aducem puţină alinare", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis şi-a petrecut şi o parte a lunii decembrie 2014 în Florida. Astfel, după câştigarea alegerilor prezidenţiale şi după ce şi-a dat demisia de la Primăria Sibiu, dar înainte de depunerea jurământului ca preşedinte al României, Iohannis a petrecut o săptămână în Palm Beach. Şeful statului şi soţia au fost în vizită la o familie de prieteni români, cărora preşedintele le-a botezat copilul. Este vorba de omul de afaceri sibian Marius Vecerdea, care este finul şi antrenorul de tenis al lui Klaus Iohannis.

Cioloş se „retrage” lângă Bucureşti

În schimb, premierul Dacian Cioloş a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că va rămâne în ţară şi se va "retrage" undeva aproape de Bucureşti, alături de soţie, pentu a se putea întoarce, la nevoie, la Guvern. "O să mă retrag doar cu soţia pentru câteva momente de linişte, pentru că a fost o perioadă foarte agitată în aceste ultime săptămâni şi luni şi mă aştept să fie la fel de agitate şi în lunile următoare", a spus prim-ministrul.

Întrebat ce cadou îi va face soţiei, Dacian Cioloş a spus, zâmbind, că are o "înţelegere" cu aceasta ca, de sărbători, să nu îşi ofere "cadouri materiale". "Am renunţat de ceva vreme la cadouri materiale şi ne oferim alt gen de cadouri şi inclusiv această intimitate în care putem să discutăm în mod deschis anumite lucruri, să ne acordăm timp pentru noi, e un cadou în sine", a afirmat Cioloş.

Ulterior, Dacian Cioloş a postat şi pe Facebook un mesaj cu urări de sărbători românilor. "CRĂCIUN FERICIT alături de cei dragi! În pace, linişte şi bucurie, cu credinţa că RE-NAŞTEREA e întotdeauna oportunitatea unui nou început. Care pentru a fi mai bun, depinde doar de noi. Cu respect!", a scris prim-ministrul.

Dragnea îşi petrece sărbătorile în Telorman

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că va sta alături de familie, cel mai probabil, la domeniul său de la Turnu Măgurele, din Teleorman. "Voi pregăti porcul după ce este executat aşa cum spun normele. Îl pregătesc, îl porţionez. Cei mai buni şorici sunt cei pe care îi pregătesc eu. (...) Dacă o să gustaţi o mâncare mai bună făcută de un master chef decât cea pe care o fac eu, să nu-mi daţi niciun ban", le-a spus Dragnea jurnaliştilor, înainte de Crăciun. Acesta a spus că a învăţat toate reţetele de la mama sa şi îi place să le facă în fiecare an.

Dragnea a spus că i-a gătit sarmale şi lui Victor Ponta. "Dacă o să-mi spuneţi că aţi mâncat vreodată sarmale mai bune decât cele pe care le fac eu... Fac două feluri de sarmale. Victor a mâncat sarmale făcute de mine şi a recunoscut că sunt cele mai bune. Dacă vreţi să facem şi o mâncare de fiţă, o să vă gătesc nişte creveţi", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, îşi petrece Crăciunul acasă, alături de soţie, postând pe Facebook fotografii din jurul bradului.

La rândul ei, liderul PNL Alina Gorghiu a transmis românilor, de pe Facebook, un mesaj de "Sărbători fericite!", filmându-se lângă un brad împodobit. "De Crăciun se face un singur fel de politică, şi anume politica familiei şi politica dragostei şi politica gândurilor frumoase şi bune. (...) E timpul să lăsăm deoparte politica, munca, problemele, iar de telefon nu ne atingem decât ca să le trimitem celor dragi gânduri bune", a spus Gorghiu.

Victor Ponta a transmis, tot pe Facebook, urări de sărbători românilor, postând o fotografie cu bradul său de Crăciun, iar Traian Băsescu a postat un mesaj similar, alături de o fotografie cu o icoană. Anterior, însă, fostul preşedinte Băsescu s-a folosit de Facebook pentru a lansa un atac la adresa oficialilor europeni, care ar fi început să transmită mesaje cu "Felicitări de sezon" în loc de "Crăciun Fericit", pentru a nu-i deranja pe "islamişti".

"Pentru a nu-i supăra pe islamiştii veniţi buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună şi să nu mai scrie ”Crăciun Fericit”, ci “FELICITĂRI DE SEZON”. Mai este puţin şi-l vom înlocui şi pe Moş Crăciun cu Moş Gerilă. Vă sună cumva cunoscut?", a scris, deranjat, Traian Băsescu pe Facebook, în Ajunul Crăciunului.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis şi el urări pe Facebook, printr-o fotografie cu o felicitare semnată de preşedintele Senatului. "Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vă doresc multă sănătate, împliniri, zile senine, prosperitate, pace şi gânduri bune", a scris acesta.

Liberalul Cristian Buşoi, proaspăt desemnat candidat PNL la Primăria Capitalei, a transmis şi el urări de sărbători şi a postat pe Facebook fotografii cu el în vizită la un spital pentru copii cu afecţiuni oncologice, dar şi cu soţia şi cu fiica sa, în vârstă de doar o lună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite