Deputatul Florin Popescu, exclus din PDL pe versuri de Coşbuc: „C-o moarte tot suntem datori! “

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Florin Popescu FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PDL Florin Popescu FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Florin Popescu a fost exclus din PDL, după ce a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuză că „îşi bate joc de membrii oneşti ai formaţiunii“.

Excluderea lui Florin Popescu a fost aprobată cu 32 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă”, iar două voturi au fost nule.

Întrebat, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional, dacă va intra în alt partid în cazul în care va fi exclus din PDL, Florin Popescu a răspuns: „Să mă excludă şi vom vedea. Dacă mă exclud, ştiţi cum zice George Coşbuc «C-o moarte tot suntem datori! (...) Dar nu-i totuna leu să mori / Ori câne-nlănţuit» Dacă mă exclud din PDL, este moartea mea în PDL“.

Potrivit deputatului, unul din colegi i-ar fi reproşat, în timpul şedinţei, că este „prea apropiat de Traian Băsescu“.

„A fost un coleg care mi-a reproşat că sunt prea apropiat de Traian Băsescu, mie nu mi se pare chestia asta“, a adăugat Popescu.

Conducerea PDL Dâmboviţa a propus, în 25 noiembrie, Biroului Permanent Naţional excluderea din partid a fostului preşedinte al organizaţiei, deputatul Florin Popescu, după ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuză că „îşi bate joc de membrii oneşti ai formaţiunii“.

Conducerea PDL Dâmboviţa a luat această decizie într-o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent Judeţean, după ce Florin Popescu a cerut schimbarea conducerii interimare a organizaţiei judeţene şi invalidarea alegerilor pentru şefia PDL Târgovişte, ca urmare a unui scandal la care a fost nevoie de intervenţia Poliţiei.

Potrivit Statutului PDL, sancţionarea membrilor care ocupă funcţii la nivel naţional - cu excepţia celor aleşi la Convenţia Naţională - în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăşte prin votul Consiliului Naţional de Coordonare  la propunerea Biroului Permanent Naţional  şi se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult cinci zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite