Deputaţii au aprobat reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au aprobat astăzi memorandumul intern privind reducerea cu 20% a bugetului destinat bunurilor şi serviciilor şi cu 40% a activelor nefinanciare, urmând ca săptămâna viitoare să decidă şi asupra diminuării cheltuielilor privind cazarea, telefonia şi transportul deputaţilor, a anunţat secretarul Camerei Sever Voinescu.

Sever Voinescu a anunţat că s-a aprobat reducerea cu 40% a bugetului la titlul Active nefinanciare - asta înseamnă investiţii, construcţii, dotări, asta înseamnă o reducere a bugetului cu 8 milioane de lei. "S-a aprobat reducerea capitolului alte transferuri cu 50%, adică 100.000 lei. Am intrat în discuţia reducerii bugetului la capitolul bunuri şi servicii şi s-a aprobat reducerea cheltuielilor la acest capitol cu 20%, cu precizarea că cheltuielile care vizează transportul, cazarea şi telefonia ale deputaţilor, în baza unor propuneri făcute deja la Biroul Permanent, urmează să fie discutate marţi în grupurile parlamentare şi Biroul Permanent să decidă dimensiunea reducerii şi felul în care va fi adusă la îndeplinire", a afirmat Voinescu.

Secretarul Camerei a mai spus că  la cheltuielile de personal se vor implementa măsurile de reducere care vor fi decise de Guvern, cel mai probabil fiind scăderea cu 25%.

Potrivit memorandumului intern de diminuare a cheltuielilor, la titlul bunuri şi servicii se vor reduce cheltuielile de protocol cu 25,2%, cu fondul preşedintelui Camerei cu 40,3%, cu materialele de curăţenie - 35,5%, cu furnituri de birou - 51,6%, cu încălzirea, iluminatul şi forţa motrică - 19%, cu carburanţi şi lubrifianţi - 6,9%. Cheltuielile cu reparaţiile curente se vor diminua cu 37,9%, cu poşta, telecomunicaţiile, radio, tv şi internet cu 10,4%. Cheltuielile cu deplasările interne se vor reduce cu 18,2%, iar deplasările în străinătate cu 21,1%.

O altă prevedere înscrisă în memorandum a fost diminuarea cu 20.000 de lei a sumelor alocate cheltuielilor pentru "bunuri şi servicii" la Institutul Român pentru Drepturile Omului.

Potrivit memorandumului întocmit de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, bugetul acestui for legislativ pentru anul 2010 era de 243.217.000 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite