Deputat USR: „Decizia CCR serveşte interesele infractorilor precum Dragnea şi Nuţu Cămătaru. PSD va  justifica amnistia şi graţierea prin această decizie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu Viziteu
Lucian Stanciu Viziteu

Decizia Curţii Constituţionale răstoarnă întreaga arhitectură a sistemului judiciar din România, deoarece Curtea s-a transformat singură într-o supra-instanţă juridică care anulează decizii definitive ale Curţii de Apel Bucureşti, explică liderul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

Viziteu arată că decizia Curţii Constituţionale aruncă în aer munca de ani de zile a procurorilor, judecătorilor şi lucrătorilor din Serviciul Român de Informaţii care au pus în aplicare mandate de ascultare sau care au colaborat la dosare de corupţie.

“Decizia Curţii prin care corupţia a fost eliminată de pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezintă un sprijin direct pentru zeci de persoane condamnate definitiv pentru corupţie sau care au procese în derulare. Prin această decizie, penalii din PSD au obţinut două victorii. În primul rând, afectează în mod direct procesele în derulare. În al doilea rând, se vor folosi de această decizie pentru a justifica amnistia şi graţierea faptelor de corupţie, fiind vizată direct condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul”, explică Viziteu.

“De altfel, chiar şi decizia asupra protocolului din 2016 despre care ştim că nu a fost pus niciodată în aplicare demonstrează caracterul politic şi nicidecum juridic al deciziei Curţii. Este evident că decizia va fi folosită de ministrul Toader pentru a continua asaltul la Procurorul General al României”, mai spune reprezentantul USR.

“În concluzie, decizia de astăzi aruncă în aer lupta împotriva corupţiei în România şi ne arată încă o dată că majoritatea din Curtea Constituţională acţionează ca un scut pentru politicienii penali care i-au nominalizat în acele funcţii”, mai spune Viziteu.

Lider PSD: Decizia CCR, logică şi foarte normală

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că decizia CCR referitoare la protocoale este una ”logică şi foarte normală”, dar trebuie urmată o decizie, o ordonanţă sau o hotărâre care să stabilească ce se întâmplă cu dosarele cu sentinţe definitive.

”Este o decizie aşteptată, o decizie logică şi foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenţie în urma acestei decizii a Curţii Constituţionale. Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanţă, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi în baza unor protocoale ilegale, neconstituţionale şi unice într-o ţară democratică”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al PSD.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite