Deputat PSD: Dăncilă a făcut bine că nu a plecat la Bruxelles. Femeile de serviciu din şcolile româneşti sunt mai importante decât parlamentarii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Florin Manole, deputat PSD.
Petre Florin Manole, deputat PSD.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a declarat vineri că Viorica Dăncilă „a făcut foarte bine că a rămas la şedinţa de Guvern unde au fost adoptate proiecte importante”, în loc să meargă la dezbaterea din Parlamentul European. Acesta a precizat, într-un interviu la RFI, că „femeile de serviciu din şcolile româneşti sunt mai importante decât parlamentarii europeni”, atunci când un prim-ministru decide cărui subiect să acorde mai mult interes.

Petre Florin Manole, deputat PSD, consideră că decizia premierului Viorica Dăncilă de a rămâne în ţară în timpul dezbaterii despre Legile justiţiei, din Parlamentul European, a fost una foarte bună şi că „proiectele adoptate de Guvern în ziua aceea erau foarte importante”.

„Viorica Dăncilă a făcut foarte bine că a rămas la şedinţa de Guvern. Aceea a fost o dezbatere politică între oameni politici, pe un subiect destul de tehnic, care este justiţia. Haideţi să ne uităm un pic şi la cum arată Europa. Europa este dominată de Partidul Popularilor Europeni, deci de dreapta conservatoare, majoritatea instituţiilor importante sunt conduse de politicieni din această zonă. România este, cred, ţara cu cel mai bun procent pe care-l are un partid de stânga din UE. Deci toate tunurile pe România. Cred că adevărata dezbatere despre legile justiţiei, despre două dintre cele trei de până acum s-a făcut în interiorul unei instituţii extrem de importante din România, Curtea Constituţională,” a explicat Manole pentru RFI.

În plus, deputatul Petre Manole condamnă refuzul Parlamentului European de a-l lăsa să vorbească pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. “Ministrul Justiţiei a fost acolo. Cum să ai o dezbatere despre justiţia din România fără ministrul Justiţiei? (…) Cutumele sunt importante, dar şi profesionalismul este important. Or o discuţie atât de serioasă şi atât de tehnică, aşa cum este cea despre justiţie nu cred că e tratată corect atunci când să zicem cutumele spun că omul care are un rol foarte important în justiţia din România, ministrul de resort nu participă,” a mai declarat acesta. 

“De ce cred eu că a făcut bine că nu s-a dus premierul Dăncilă. N-aş spune asta, aş spune de fapt că a făcut bine că a rămas. Poate dacă era în altă zi, merita să meargă, dar e vorba despre una dintre primele şedinţe de Guvern, în care era nevoie să se corecteze aspectele de pe Codul Fiscal şi ele sunt importante. Femeile de serviciu din şcolile din România sunt după părerea mea mai importante decât parlamentarii europeni, în termeni de interes pe care trebuie să-l arate un om care administrează o ţară, primul-ministru şi e foarte important să te uiţi şi la oamenii mai nevoiaşi, nu numai la oamenii cu funcţii importante”, a încheiat parlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite