Debarcarea lui Stelian Tănase, amânată. PNL şi UDMR au boicotat şedinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuia să dezbată, marţi, raportul de activitate al TVR pe 2014, însă Comisiile de Cultură reunite nu au putut depune raportul din lipsă de cvorum.

UPDATE Comisiile reunite de Cultură au suspendat şedinţa, în care ar fi trebuit să adopte raportul de activitate al TVR, din lipsă de cvorum. Astfel, raportul nu va mai putea fi introduc pe ordinea de zi a plenului reunit de astăzi. reşedintele comisiei senatoriale, Georgică Severin (PSD) a spus că la şedinţa nu au fost prezenţi parlamentarii PNL şi UDMR şi la Comisia de cultură de la Cameră s-a întrunit cvorumul necesar de sedinţă, în schimb în cazul Comisiei de cultură de la Senat acest lucru nu s-a întâmplat. La şedinţă au fost prezenţi doar reprezentanţii SRR, nu şi cei ai televiziunii publice.

„PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi şi a raportului TVR. Bineînţeles că nu au putut să introducă pe ordinea de zi decât sub rezerva primirii raportului comisiilor reunite“, a precizat Orban, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Plenul reunit al celor două Camere este programat pentru ora 12.00, iar comisiile de Cultură se reunesc de la ora 11.30. Potrivit legii, dacă raportul de activitate al TVR pică la votul parlamentarilo, atunci întregul CA al TVR este demis.

Anterior, comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, în 12 mai, un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi „pentru“ şi două „abţineri“ (UDMR).

PSD îi caută intens înlocuitor lui Stelian Tănase, actualul director al TVR, numit însă în vremea USL la propunerea lui Crin Antonescu.

Bogdan Stanoievici, fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, şi Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, sunt două dintre numele vehiculate. Contactat de „Adevărul“, Mădălin Voicu a recunoscut că i s-a propus să preia şefia TVR. „Da, pot să confirm că am primit o ofertă, dar nu cred că pot să o accept. M-am ocupat la Comisie de Televiziune şi de Radio, dar am convingerea că televiziunea mai poate fi salvată numai dacă ar intra în insolveţă, ori să-şi şteargă datoriile. Datoriile nu pot fi şterse doar dacă televiziunea şi Radioul s-ar uni“, spune Mădălin Voicu, care ar prefera, mai degrabă, ca TVR să fie manageriată în continuare de un om al PNL. „În situaţia în care este televiziunea, prefer să o ia unul din Opoziţie decât de la Putere, pentru că s-ar compromite“, a adăugat Voicu. Deputatul PSD a recunoscut că în partid se vorbeşte şi de Bogdan Stanoevici. „Da, am auzit şi zvonul acesta “, a încheiat Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite