De ce Florin Cîţu nu a mers alături de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu în Ucraina? Preşedintele Senatului ar urma să meargă miercuri la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a explicat de ce Florin Cîţu, al doilea om în stat, nu a mers la Kiev marţi, alături de ceilalţi oficiali români, precizând că preşedintele Senatului avea deja planificată vizita oficială în Ucraina pentru miercuri, 27 aprilie.

Potrivit liberalului, Florin Cîţu, în calitate de preşedinte al Senatului, ar urma să meargă în Ucraina miercuri, 27 aprilie, conform planului iniţial. 

„Domnul preşedinte al Senatului, Florin Cîţu, fost preşedinte al PNL, avea deja o vizită programată şi organizată. Ucraina este în plin război. Nu poţi modifica şi interveni în aceste evenimente odată planificate. Faptul că la această vizită a participat preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, un om extrem de important în contextul negocierilor din regiune, Bogdan Aurescu - un om cu mare experienţă în relaţiile internaţionale – şi preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, arată sprijinul României.

Domnul Florin Cîţu va fi prezent mâine (miercuri – n.red.) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunţate înainte. (...) Domnia sa (Florin Cîţu – n.red.) a anunţat că va fi prezent. A avut şi o discuţie informală cu jurnaliştii acreditaţi la Senatul României. Sunt absolut convins că programul domniei sale nu se va schimba.

Oricât de mulţi oficiali români de înalt nivel vor fi prezenţi la Kiev, nu poate fi decât o dovadă că România sprijină, înţelege agresiunea rusă asupra Ucrainei suverane şi independentă şi de asemenea sprijină populaţia Ucrainei şi oficialităţile de la Kiev. Deci nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar şi două zile consecutiv sau se vor afla şi alţi oficiali români din partea altor partide politice”, a declarat Rareş Bogdan pentru Digi 24.

Totodată, Rareş Bogdan a mai adăugat că vizita de marţi a oficialilor români în Ucraina nu a fost anunţată din motive de securitate şi a precizat că evenimentul a fost pregătit „cu săptămâni în urmă”. 

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, au efectuat marţi o vizită oficială în Ucraina. Oficialii români s-au întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul ucrainean Denis Şmihal, dar şi cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Vezi şi: Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Bogdan Aurescu au fost în vizită la Kiev. Premierul s-a întâlnit cu Zelenski, cu premierul ucrainean şi cu preşedintele Radei Supreme

Ciucă, după vizita în Ucraina: România sprijină derularea unei anchete care să tragă la răspundere pe cei vinovaţi de comiterea de crime internaţionale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite