Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: Guvernul va continua reforma justiţiei, în acord cu recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia, dar şi ale SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

​Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, în timpul acesteia liderul de la Palatul Victoria solicitatând sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenţia autorităţilor române.

Potrivit Guvernului, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluţii pentru continuarea reformei justiţiei şi a legislaţiei penale, în acord cu angajamentele internaţionale ale României, dar şi cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneţia sau ale GRECO, precum şi cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală şi să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu şi o abordare pozitivă.

Potrivit Guvernului, Dăncilă a subliniat că România rămâne un partener solid şi de încredere al SUA, iar continuarea parteneriatului strategic dintre cele două părţi reprezintă pilonul central al politicii externe româneşti. Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relaţiile cu SUA, România fiind, în acelaşi timp, un susţinător al colaborării între Statele Unite şi Uniunea Europeană.

„Guvernul României şi societatea românească sunt profund ataşate valorilor europene şi occidentale. Pentru români şi pentru Guvern, viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite