Dan Nica a fost audiat, în sfârşit, la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost audiat joi în Comisia pentru Afaceri Juridice a PE, care urmează să întocmească un proiect de raport şi apoi să dea un vot privind cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru român al Comunicaţiilor.

În cadrul audierilor care s-au desfăşurat cu uşile închise, Nica ar fi cerut ridicarea imunităţii, au precizat surse de la Bruxelles. Potrivit aceloraşi surse, Comisia juridică din PE a amânat redactarea raportului pe baza căruia europarlamentarii vor da un vot privind acceptarea sau respingerea cererii de ridicare a imunităţii lui Nica, pentru că documentele cerute de preşedintele forului european, Pavel Svoboda, au sosit prea târziu la Bruxelles şi, fiind în limba română, a fost necesară şi traducerea acestora în limba engleză.

La finalul lunii martie, Svoboda a cerut precizări de la Camera Deputaţilor cu privire la imunitatea lui Dan Nica, într-o scrisoare transmisă către Parlamentul României. Răspunsul oficialilor români a fost, potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, că Parlamentul European nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii lui Nica.

Dacă europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Juridice nu vor mai avea nevoie de informaţii suplimentare, votul pe proiectul de raport ar putea fi dat chiar la următoarea şedinţă. După ce proiectul de raport va fi votat în JURI, el va fi trimis în plenul PE, unde se va da votul final pe cererea DNA, fără a putea fi prezentate amendamente“. Spre deosebire de Comisie, în plen europarlamentarul vizat nu mai poate lua cuvântul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite