Dan Cristian Popescu: PNL şi USR PLUS mi-au promis funcţia de viceprimar sau deputat. Eram cel mai rău om posibil. Acum sunt bun dacă-l susţin pe al vostru?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul liberal Dan Cristian Popescu, ajuns candidat PSD la Primăria Sectorului 2, dezvăluie că PNL şi Alianţa USR-PLUS i-au propus funcţia de viceprimar în schimbul susţinerii lui Radu Mihaiu în cursa electorală. De asemenea, PNL i-a propus şi un loc de parlamentar, cu condiţia să nu candideze la Primăria Sectorului 2.

Adevărul: Aţi avut vreo discuţie lămuritoare cu Ludovic Orban? V-a explicat decizia de a-l susţine pe Radu Mihaiu la Sectorul 2?

Dan Cristian Popescu: Am avut o discuţie, dar fiind o discuţie privată nu e în regulă să vorbesc. Mă cunsoc cu domnul Orban de foarte mutl timp, a fost şi la nunta mea acum 15 ani. Nu vreau să intru în detaliile unei discuţii particulare. Ce m-a deranjat, şi a fost un motiv important  ca să candidez în continuare, este că procesul de negociere între PNL şi USR-PLUS a fost doar despre funcţii, deci incorect pentru cetăţeni: pe cine punem primar, pe cine punem viceprimar, pe cine punem city manager. Eu mă aşteptam să discutăm despre proiecte: ce facem pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 etc, nu pe cine punem acolo. Pe de altă parte, cei de la USR-PLUS m-au atacat şi m-au jignit luni de zile, m-au făcut în toate felurile spunând că nu mă pot susţine niciodată ca să fiu primar, pentru că avea domnul Barna un prieten la Sectorul 2 ( Radu Mihaiu - n.r.). Dar la finalul negocierilor mi s-a propus să fiu viceprimarul Sectorului 2. Şi am spus: ”Până acum eram cel mai rău om posibil. Acum sunt bun dacă-l susţin pe al vostru?”. 

Cine v-a propus? PNL sau USR -PLUS?
PNL, dar aveau o înţelegere cu cei de la USR. 

Şi USR-PLUS ar fi acceptat să fiţi viceprimar?
Evident, din moment ce mi s-a propus acest lucru. Deci primar nu putem să fiu, dar când era omul lor primar, puteam să fiu viceprimar. Mi s-a propus să fiu deputat. Eu nu am intrat în politică ca să am funcţii. Am ajuns deputat pe listele unui partid care practic nu exista: Forţa Civică. Apoi mi-am dat demisia şi am candidat la Primăria Sectorului 2 când nu ştiam dacă am şansa să fiu ales. Am intrat în politică să fac ceva, nu să fiu cineva. Am fost cineva înainte de a face politică prin activitate amea din zona privată. Mi s-a propus incorect să mi se propună funcţii pentru a tăcea din gură şi a susţine un personaj care nu are nicio şansă să câştige Primăria Sectorului 2. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite