Dan Barna, despre PNRR: „Este o resursă care va schimba semnificativ componente importante din statul român. Ne obligă să reuşim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

În cadrul prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vicepremierul Dan Barna a declarat că ţara noastră urmează să acceseze o resursă de dezvoltare care va schimba semnificativ „componente importante din statul român”. Barna a mai transmis că PNRR „obligă” Guvernul să facă „acele reforme atât de importante”.

„Am reuşit să încheiem o etapă foarte importantă, respectiv depunerea unui program care aduce în România, îndrăznesc să spun, cea mai consistentă componentă de investiţii raportată la interval de timp pe care a avut-o această ţară de la 1859 încoace şi (...) pare că ne scapă importanţa majoră a acestui moment, pentru că prin depunerea acestui PNRR România accesează o resursă de dezvoltare cu un interval de timp foarte clar - 2026, o resursă care va schimba (...) semnificativ componente importante din statul român şi din modalitatea de funcţionare a acestui stat”, a declarat Dan Barna, miercuri.

Vicepremierul a mai adăugat că România ar fi avut nevoie de reforme chiar dacă nu ar fi existat pandemia, pentru că „de 30 de ani am vorbit foarte mult despre ele, dar în foarte puţine ocazii ele s-au şi întâmplat”.

Ce conţine PNRR-ul trimis la Bruxelles DOCUMENT

Barna a susţinut că reformele sunt importante nu atât pentru prezent, cât pentru generaţiile care vor veni.

„Faptul că Uniunea Europeană a decis să aloce o sumă importantă (...)  pentru a ajuta ţările din UE să treacă mai repede peste efectele pandemiei este un excelent argument şi cumva e şi un instrument foarte puternic să nu mai invocăm scuzele politice care de 30 de ani au tot fost invocate într-un onctext sau altul atunci când a venit vorba de reformele necesare. Practic, (...) acest program ne obligă să reuşim. Acest program, aşa cum este el construit, ne obligă pe noi ca ţară, ca şi Guvern, să facem acele reforme atât de importante”, a explicat Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, precum şi ministrul Cristian Ghinea au prezentat, într-o conferinţă de presă, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în variantă trimisă la Bruxelles pe 31 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite