Dacă Rusia ajunge în Moldova, știe că riscul unei probleme cu România și cu NATO ar fi devastator, afirmă un general american

0
Publicat:

Generalul american în rezervp, Ben Hodges, a vorbit în premieră la Digi24 despre situația actuală a Republicii Moldova.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Hodges este convins că Kremlinul ar dori să facă ceva la Chișinău. El crede și că dacă nu ar fi fost opriți în Ucraina, ar fi ales să cucerească și Moldova. De asemenea, fostul comandant al trupelor SUA în Europa punctează faptul că și alte țări ar fi în prim-planul liderului de la Kremlin. 

Sunt sigur că le-ar plăcea să facă ceva la Chișinău. Dacă nu ar fi opriți, dacă ar fi avut succes împotriva Ucrainei, sunt sigur că ar vrea să cucerească și Moldova. Sunt sigur că ar vrea să ia și Georgia. Belarus este și el în „meniu”. Este parte a eforturilor Rusiei.”, a afirmat Hodges.

Ben Hodges a declarat că rușii sunt conștienți de faptul că dacă invadează Moldova vor avea probleme cu România și implicit cu NATO, iar acest lucru ar fi devastator pentru ei. 

„Cred că și ei știu că dacă ajung în Moldova, atunci riscul unei probleme cu România, ceea ce înseamnă tot NATO, ar fi devastator pentru Rusia”, a spus Hodges, potrivit Digi24. 

Discursul președintelui american Joe Biden, susținut la Varșovia, în care a amintit de Moldova, l-ar fi îngrozit pe liderul de la Kremlin, potrivit lui Hodges. 

„Kremlinul cred că este îngrozit că președintele american s-a gândit la Moldova”, a mai spus Hodges. 

Statul Major General al României a fost lăudat pentru faptul că a reușit să se pregătească foarte bine. 

Ben Hodges a vorbit la Digi24 și despre decizia lui Biden de a veni în Ucraina. El a spus că este mândru de decizia președintelui american care a oferit un mesaj foarte important pentru Kremlin. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite