Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc azi, cu cine ar vota românii. Pe ce loc se află Elena Lasconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele celui mai recent sondaj de opinie, realizat de CURS în perioada 18 – 26 iulie 2024 arată intenția de vot a românilor, potrivit antena3.ro.

Alegerile prezidențiale au loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie FOTO: Inquam Photos
Alegerile prezidențiale au loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie FOTO: Inquam Photos

Respondenții au fost întrebați cu cine ar vota la alegerile prezidențiale, dacă acestea ar avea loc acum, fiind sondați mai mulți lideri politici ai momentului, precum Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Mircea Geoană, Elena Lasconi sau Diana Șoșoacă.

Potrivit sondajului,  Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ocupă primele două locuri în topul preferințelor românilor, cu 31% din voturi, respectiv  29%.

Mircea Geoană apare în sondajul CURS pe locul 3, cu 15% din voturi, la egalitate cu liderul AUR, George Simion, pe locul 4.

Cu 12% din totalul de voturi, pe locul 5, se află Elena Lasconi, iar Diana Șoșoacă, pe locul 6, cu 4% din voturi.

”În ceea ce privește alegerile parlamentare, sondajul arată că cele mai multe voturi ar merge către PSD, mai exact 33%, și PNL, 23%. Pe locul trei se află AUR, cu 16%, iar pe locul patru, Alianța Dreapta Unită, cu 13% din voturi. Românii sunt că veniturile mici sunt cea mai mare problemă cu care se confruntă țara noastră, urmate de corupție, problemele din sistemul sanitar și rata inflației”, scrie antena3.ro.

Sondajul realizat față în față a cuprins un eșantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul î este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite