Cum vrea Dragnea să-i tragă pe linie moartă pe oamenii de casă ai lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea se opune unor noi candidaturi a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi a primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, la alegerile locale de la începutul verii. Călinoiu şi Cârciumaru sunt doi dintre apropiaţii fostului premier Victor Ponta, deputat şi membru PSD de Gorj.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a pus gând rău liderilor PSD din Gorj, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu-Jiu.

Dragnea nu mai vrea ca cei doi, proaspăt reconfirmaţi la conducerea filialei PSD Gorj, să-şi reînnoiască şi mandatele la alegerile locale de la începutul verii. Amiciţia care îi leagă de fostul premier Victor Ponta, deputat şi membru PSD de Gorj, este motivul pentru care Dragnea vrea să le retragă sprijinulcelor doi lideri care conduc PSD Gorj. „Nu că nu vor mai fi susţinuţi. Ei au anunţat că vor să lase o generaţie pe care au crescut-o acolo şi să iasă la bătaie“, explică surse social-democrate de la centru.

De fapt, cei doi nu vor mai candida, nu pentru că nu îşi doresc, ci pentru că Dragnea vrea să-şi impună oamenii săi în teritoriu. În plus, mazilirea tandemului Călinoiu-Cârciumaru ar fi un mesaj şi pentru Victor Ponta. Fostul lider PSD este deputat de Gorj de mai bine de 10 ani şi are o relaţie foarte apropiată cu cei doi lideri de la Târgu Jiu. Înainte de Crăciun, Ponta a anunţat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile de la sfârşitul anului, însă Liviu Dragnea l-ar vrea total în afara partidului. Astfel, fără Călinoiu şi Cârciumaru la şefia judeţului, Ponat n-ar mai fi aşa sigur că va ajunge din nou deputat, deci ar putea să se râzgândească.

Lăsat singur la conferinţa de presă

Cârciumaru şi Călinoiu şi-au atras şi mai mult antipatia lui Dragnea după ce l-au urmat pe Victor Ponta într-o conferinţă susţină de cei doi la sediul PSD Gorj înainte ca Ponta să-şi dea demisia din fruntea Guvernului. Deranjat de întrebările jurnaliştilor legate de schimbarea sa cu un alt premier în baza unei negocieri între Dragnea şi Klaus Iohannis, Ponta s-a ridicat în timpul conferinţei şi a părăsit sala. Călinoiu şi Cârciumaru l-au urmat, iar Dragnea a rămas singur la masă. „Plecaţi şi mă lăsaţi singur la conferinţa de presă? Nu mai vin nici eu la conferinţă“, a fost reacţia nervoasă a lui Dragnea.

Ponta îl sperie pe Dragnea cu fundaţia

Potrivit unor surse din PSD, Victor Ponta avea în plan înfiinţarea unei fundaţii pentru a vedea pe câţi adepţi se poate baza într-un eventual moment de cumpănă al lui Liviu Dragnea pe care l-ar putea exploata. În ultima şedinţă informală dinaintea noului an,  Dragnea le-a interzis membrilor PSD să colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. Liderul PSD urmează să primească sentinţa în dosarul „Referendumul“, în care preşedintele PSD a fost condamnat la un an cu suspendare în prima instanţa. O sentinţă cu executare în cazul lui Dragnea ar însemna o oportunitate pentru Victor Ponta de a prelua, din nou, controlul asupra partidului.  Fostul premier ar putea să încerce chiar revenirea la cârma partidului, însă acest scenariu nu ar putea fi posibil fără sprijin din partea baronilor PSD. Înainte de Crăciun, Ponta i-a invitat pe foştii miniştri ai Cabinetului său la un restaurant pentru a testa terenul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite