Cum şi-a scuzat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, tăcerea din campanie, în faţa Comisiei Europene. Comunitatea "Uniţi Salvăm" îi cere demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a spus marţi, într-o întrevedere cu delegaţia Misiunii Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, că a preferat să nu sesizeze Curtea Constituţională, în cazul ordonanţelor Guvernului, pentru că a preferat să fie neutru. Mai mulţi cetăţeni i-au cerut azi demisia.

Ciorbea a spus, în faţa reprezentanţilor Comisiei Europene,  că subiectul Ordonanţei de urgenţă care a legalizat migraţia aleşilor locali ar fi fost unul politic, motiv pentru care a preferat să nu se implice, din motive de imparţialitate.

Astfel,“cu privire la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului în materie electorală, domnul Victor Ciorbea a precizat că, de-a lungul anilor, Avocatul Poporului a avut o poziţie constantă în a nu interveni în sensul sesizării Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate directă a acestora, date fiind circumstanţele în care acestea erau emise de executiv“, se arată în comunicatul instituţiei.

„Domnia-sa a remarcat faptul că Avocatul Poporului trebuie să fie imparţial şi obiectiv, fără a se angaja ca arbitru în diferendele cu nuanţă politică dintre instituţiile statului", se precizează în acelaşi comunicat.

Proteste la sediul AVP

Mai mulţi membri ai comunităţii „Uniţi Salvăm“ au protestat astăzi, în faţa sediului Avocatului Poporului. Doi dintre participanţii la protest au reuşit să intre în audienţă la Ciorbea şi au depus cereri prin care i-au cerut demisia.

Mai multe sesizări din partea cetăţenilor i-au fost adresate în campanie lui Victor Ciorbea, după aprobarea OUG care legaliza traseismul în rândul aleşilor locali. De asemenea, PNL a organizat proteste în faţa sediului Avocatului Poporului, însă Ciorbea nu a răspuns, până astăzi, solicitărilor care i-au fost adresate.

Citeşte şi:

Constantinescu şi Ciorbea: din dreapta lui Coposu la stânga lui Ponta

Fostul preşedinte Emil Constantinescu şi fostul premier Victor Ciorbea, primii oameni de dreapta care au condus ţara după Revoluţie, au ajuns să-l ia acum în braţe pe Victor Ponta, urmaşul lui Ion Iliescu în fruntea PSD

DOCUMENT De ce a decis Victor Ciorbea să nu atace la CCR ordonanţa de modificare a legii educaţiei

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat că a luat decizia de a nu sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la ordonanţa de urgenţă aprobată în iunie, prin care legea educaţiei este modificată radical, în ciuda nenumăratelor sesizări primite de acesta. Oficialul a explicat într-un amplu document de ce nu a atacat actul normativ la CCR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite