Cum l-au trimis liderii PDL pe Preda la plimbare cu planul de relansare al partidului: „Să vedem, să analizăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda îl contrazice pe Vasile Blaga
Cristian Preda îl contrazice pe Vasile Blaga

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că la mijlocul lunii septembrie le-a prezentat lui Vasile Blaga şi Adriean Videanu un plan care prevedea ca trei dintre europarlamentarii PDL să candideze în colegii din Bucureşti împotriva a trei nume grele din opoziţie.

„La mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga şi A.Videanu (responsabil pentru filiala din Bucureşti) un plan care prevedea ca trei deputaţi europeni să candideze la alegerile pentru Parlamentul României, şi anume Monica Macovei – împotriva lui Dan Voiculescu, eu – împotriva lui Crin Antonescu şi fostul premier Stolojan – împotriva fostului premier Tăriceanu. (..) Analiza îmbrăţişată de Vasile Blaga îi spunea că prejudiciul adus PDL de plecarea unor lideri din colegiile bucureştene va fi accentuat de nişte candidaturi asumate de deputaţi europeni în capitala ţării “, scrie Preda pe blogul personal.

Postarea lui Preda este o replică la spusele liderul PDL Vasile Blaga care a declarat, luni seara, într-o intervenţie la postul Digi 24, că i-ar fi propus europarlamentarului să candideze la parlamentare, dar el ar fi refuzat.

„Mă simt obligat să reacţionez, fiindcă e vorba despre o denaturare a realităţii. E ca într-un banc de la Radio Erevan: nu el mi-a cerut şi eu am zis „nu“, ci eu am propus şi PDL n-a acceptat“, explică Preda, subliniind în acelaşi timp că planul a fost discutat cu puţine persoane, fiindcă se voia a fi o candidatură-surpriză.

Potrivit lui Preda, planul avea ca miză „ refacerea scorului PDL în Bucureşti, după experienţele nefericite din trecutul recent, şi anume eşecurile lui V.Blaga şi S.Prigoană de la primărie“.

„Răspunsul a fost de tipul: să vedem, să analizăm“, mai precizează Preda.

În finalul postării, Preda a subliniat că „în acest moment, opoziţia faţă de USL e mai importantă decât polemici cu miză strict personală. Aşa că, din punctul meu de vedere, ar trebui să ne oprim aici“.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite