Cum a negociat Daniel Constantin funcţia în Guvern: „Discutasem să merg la Fonduri Europene“. Tăriceanu: „Nu se poate decât la Mediu şi punct!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Constantin FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, a declarat marţi, la Adevărul Live, că în momentul în care s-a format Guvernul pentru Călin Popescu Tăriceanu a fost mai important să numească oameni apropiaţi lui în funcţii importante, decât să respecte înţelegerile prealabile. Mai mult, fostul ministru afirmă că decizia de a primi doar Ministerului Mediului i-a aparţinut tot lui Tăriceanu, care a luat deciza asta împreună cu Liviu Dragnea.

Prezent în studioul Adevărul Live, Daniel Constantin a vorbit despre conflictele din interiorul ALDE şi despre modul în care ele s-au accentuat. Copreşedintele ALDE  a vorbit şi despre faptul că celălalt preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în momementul în care a venit vorba despre formarea guvernului şi „împărţirea funcţiilor”, „a avut o abordare incorectă” faţă de el şi că interesele sale personale au fost mai presus decât planurile făcute în partid.

„Aici mă provocaţi şi pot să vă spun că atunci când s-a făcut guvernul, domnul Tăriceanu a avut o abordare incorectă faţă de mine.  Am stabilit atunci două obiective: dânsul a spus clar să vrea preşedinţia Senatului, iar eu să merg ca viceprim-ministru şi la un minister. Discutaserăm de Ministerul Fondurilor Europene ca prioritate, iar dacă asta nu era posibil, să merg la agriculltură”, a spus Daniel Constantin cu privire la direcţia pe care cei doi lideri au decis să o urmeze.

Cu toate astea, Tăriceanu „nu s-a luptat pentru obiectivele” pe care le stabiliseră, mai mult, decizia ca el să primească doar portofoliul de la Ministerului Mediului a fost luat de Tăriceanu după negocieri cu Dragnea: „A purtat o discuţia cu domnul Dragnea înainte şi mie mi s-a spus în faţă «Nu se poate decât Ministerul Mediului şi punct! » ”

Pe lângă faptul că Tăriceanu nu s-a ţinut de „cuvântul dat”, Constantin îl acuză şi de faptul că obiectivului lui principal a fost numirea în funcţii importante a unor apropiaţi personali, dar care nu sunt cunoscuţi în partid.

„Lucrurile erau mai importante la Energie, unde vedem astăzi numiri de-ale domnului Tăriceanu în consilii de administraţie. Acum înţeleg de ce a vrut ministerul Energiei şi nu s-a ţinut de cuvânt faţă de mine. Nu s-a ţinut pentru că a mers singur la discuţia cu Liviu Dragnea  şi pentru că nu s-a luptat pentru obiectivele pe care le stabilisem.”

Chiar dacă Liviu Dragnea a fost implicat în „tăiarea” funcţiilor sale ministeriale, copreşedintele ALDE a declarat că a avut multe discuţii cu liderul PSD pe chestiuni politice, însă, voalat, a precizat că dacă premierul Grindeanu ar avea „puterile în mâinile sale”, ar putea mişca lucrurile în direcţia pozitivă. Întrebat dacă este o aluzie la Liviu Dragnea, Constantin a declarat că: „nu vreau să fac nicio aluzie, dar nu este uşor să preia o asemenea responsabilitate. Sunt lucruri care ţin de intimitatea PSD-ului”, a declarat Daniel Constantin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite