Cum a decis coaliţia să îşi împartă funcţiile. Cîţu: Unde este preşedinte de CJ, va fi prefect de la acelaşi partid. În capitală prefectul va fi de la PSD

0
0
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos

Liderii coaliţiei de guvernare au precizat că prefecţii care urmează să fie numiţi vor avea aceeaşi culoare politică cu şefii de Consilii Judeţene, existând însă unele excepţii. Potrivit fostului premier Florin Cîţu, peste vor fi făcute peste 140 de numiri politice.

„Există o regulă de bază acceptată, acolo unde este preşedinte de Consiliu Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Vor fi şi excepţii, una sau două, dar asta este regula de bază”, a declarat liderul liberal, Florin Cîţu, precizând că în Capitală, prefectul va fi de la PSD. „Nu, e nominalizarea lor”, a mai spus liberalul, fiind întrebat dacă ştie pe cine voor nominaliza social-democraţii. 

„Liderul liberalilor a explicat că „aceasta a fost regula„, completând: „vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii, există peste 140 de funcţii care vor fi făcute prin numiri politice. PNL rămâne în Cluj”. 

Întrebat în ce judeţe vor fi numiţi prefecţi de culoare politică diferită de cea a şefului Consiliului Judeţean, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat: „nu s-a discutat, s-a lăsat o portiţă că dacă există astfel de discuţii, o să fie între cei 3 preşeşedinţi ai coaliţiei şi premierul”. 

Întrebat când vor fi făcute numirile privind prefecţii, liderul social-democrat a spus: „cred că săptămâna viitoare, după ce vor trece prin verificările instituţionale normale ale statului român”. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite