CTP, despre Romaşcanu: De ce s-a referit la introducerea organului sexual masculin în orificiul anal? Era mult mai normal să vorbească de orificiul bucal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP Captură Digi24
CTP Captură Digi24

Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Lucian Romaşcanu pentru atitudinea grobiană cu privire la jurnalişti şi nu crede că acesta a fost înlăturat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD pentru că a înjurat ziariştii, ci pentru că s-a crezut mai important decât Marcel Ciolacu.

Cristian Tudor Popescu a comentat în direct la Digi24 scandalul injuriilor adresate jurnaliştilor de Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD

„De ce s-a referit la introducerea organului sexual masculin în orificiul digestiv anal, inferior? Era mult mai normal să vorbească de orificiul bucal, care e folosit de jurnalişti? La gură! E normal, şi eu folosesc astfel de cuvinte în privat. Să nu fim… În afara spaţiului public, e normal. Dumneavoastră n-aţi înjurat niciodată? Nu ştiu cum poţi spune că era un loc privat. Locaţia din Kiseleff e plătită din banii noştri, cu bani de la bugetul de stat. Nu era pe terasa locuinţei sale. Asta nu e normal!, a explicat Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24.

El a adăugat: „Asta a fost problema formidabilă a acestui domn, lăsând la o parte exprimarea. Deci, ai o problemă că eu, şeful partidului, sunt în faţă cu jurnaliştii şi că jurnaliştii nu vin la tine. Şi tu comentezi «Dar dacă ăla nu zicea ceva, ce făceaţi?». Adică era nemulţumit că vine lumea la şefuşi nu la el, în calitate de purător de cuvânt. Cum să faci aşa ceva?“.

„Dânsul (n.r. Romaşcanu) a lucrat în industria de craci, ţâţe şi buze siliconate, şi acum vorbeşte de jurnalişti!?“, a adăugat CTP.

„Ziariştii, nişte scribi care trebuie să consemneze ce zic politicienii“

„În esenţă, gestul său reprezintă toată istoria PSD-ului în raport cu presa. Începând cu Ion Iliescu, cu atitudinea clasică a lui Iliescu «băieţii ăia de la presă», «o anumită parte a presei», «măi, animalule», este acea idee clară şi fixă a şefilor PSD pe care au avut-o întotdeauna, că ziariştii sunt un fel de trepăduşi care trebuie să facă ce zic oamenii de la partid, oamenii serioşi. «Ziariştii sunt nişte scribi babilonieni care trebuie să consemneze ce am spus eu, nu să spună altceva decât am spus eu sau să aibă alte opinii». Că asta-i treaba jurnalistului, să fie un scribălău sau o maimuţă care se scarpină. Aşa cum a spus Adrian Năstase, alt fruntaş pesedist. Deci, această exprimare dispreţuitoare profund, cu privire la toţi jurnaliştii, cu privire la meseria de jurnalist, este o tradiţie a PSD-ului, deci nimic special“, a mai spus CTP.

„Ca şi Biserica, PSD nu se va reforma în veci“

Întrebat dacă vede Partidul Social Democrat reformându-se, CTP a răspuns: „Acum vreo 20 şi ceva de ani, prin 96, am spus prima dată acest lucru făcând o paralelă între partid şi Biserică, între PSD şi Biserică. O făceam cu prilejul trecerii lui Meleşcanu cu o bucată din PSD la ApR şi atunci se vorbea de reformarea PSD. Înainte să treacă Meleşcanu am spus aşa: Ca şi Biserica, PSD nu se va reforma în veci! Pentru că dacă se reformează, dispare.  Este fenomenul Gorbaciov. Ceea ce el nu a înţeles, şi anume că Partidul Comunist al Uniunii Sovietice Bolşevic e nereformabil, iar dacă încerci să-l reformezi dispare, cel mult ce se poate produce în PSD ca şi în Biserică? O schismă sau mai multe. Dar niciodată reformare“, a subliniat gazetarul.  

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite