CTP, despre liberali: „Se pare că modelul Dragnea de unic candidat a prins şi la Orban”. Cîţu, predispus la mişcări de gleznă prin care-şi provoacă entorse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seară, luptă internă pentru putere din Partidul Naţional Liberal, schiţându-le portretele lui Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

„Dl Orban nu şi-a anunţat doar candidatura, şi-a anunţat candidatura unică. A întrebat ce rost ar avea să mai candideze cineva (...) Eu sunt trecutul, prezentul şi viitorul PNL, eu ştiu tot ce mişcă în ţara asta, râul, ramul, de ce să mai candideze încă cineva? Se pare că modelul Dragnea de unic candidat a prins şi la domnul Orban. Dragnea nu spunea acelaşi lucru?

Văd că nu-l interesează pe domul Orban – că a mai făcut şi alte nefăcute, probabil tot în scop electoral – ce gândesc cetăţenii, alegătorii, cei care votează partidul în alegerile parlamentare, nu cei care au carnet de partid şi votează la Congres. Altfel cum să faci declaraţii ca aceea a vaccinului plătit? Din senin, din iarbă verde, fără să-l întrebe nimeni, vine şi aruncă această zicere. Acum faci o asemenea afirmaţie? Bineînţeles, se poate discuta, pe termen nici măcar mediu, lung, se poate discuta la un moment dat să avem vaccin plătit, cum e vaccinul gripal. Dar acum discuţi despre aşa ceva? Oamenii au venit, s-au vaccinat, dar numărul de vaccinaţi pe zi e în continuă scădere. Şi în aceste condiţii, vii să vorbeşti despre vaccinul plătit. Dacă vorbeşti de vaccinul plătit, primul gând al omului e că o să-l bage obligatoriu, ca un fel de nouă taxă”,  ”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

CTP: Orban, un nou Călin Popescu Tăriceanu 

Cristian Tudor Popescu susţine că politica dusă de Ludovic Orban din poziţia de şef al PNL nu e cu mult diferită de cea a lui Călin Popescu Tăriceanu pe vremea când era preşedinte acestui partid.

„Dl Tăriceanu a împins această politică de colaborare cu adversari teoretic ireconciliabili din punct de vedere ideologic cu PNL, cum este PSD. Nu s-a dat în lături de la cele mai dezgustătoare combinaţii, gesturi de slugărnicie. Un gen de politică tejghetărească, de colţul mesei, cinică, lipsită de orice criteriu moral. Asta a fost politica liberalului Călin Popescu Tăriceanu. Dl Orban nu e departe. Are aceeaşi şcoală. Ce să vă amintesc acum? Câte astfel de compromisuri compromiţătoare a făcut?

Sigur, politica este arta compromisului, însă este o anumită linie pentru compromis, care se ştie de către fiecare, şi de partid, şi de membri. Or, dl Orban a încălcat-o de nu ştiu câte ori. A adus tot felul de personaje sulfuroase de la PSD şi de la alte partide, exclusiv în ideea unor voturi în Parlament, a pus în funcţii tot felul de personaje mai mult sau mai puţin paraşutate, neavenite, numai pentru că-l cunoşteau pe el, pentru că avea o relaţie cu nu ştiu cine care avea o relaţie cu nu ştiu cine. Este omul aranjamentelor, al mişmaşurilor.

Dl Orban reprezintă un drum înfundat, după părerea mea, pentru PNL. Vorbeaţi de unic candidat la PNL? Păi s-a anunţat şi unic candidat la prezidenţiale din partea PNL încă de pe acum, ceea ce încă Dragnea nu a apucat. La partid poate să câştige cu sforăriile astea, la care e maestru, dar dacă ajunge să fie votat popular, nu în congrese, de pildă la preşedinţie, o să fie vai şi amar de PNL şi de România”, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP: Cîţu, predispus la mişcări de gleznă prin care-şi provoacă entorse

„Dl Cîţu e altceva, ca atitudine, ca valori, ca mod de comportare politică, e după părerea mea mai de perspectivă, mai bun decât Orban, oferă totuşi o notă de schimbare, o notă de posibilă modernizare a PNL. Problema e că dl Cîţu chiar se vrea politician. L-am văzut încercând tot felul de ieşiri: eu sunt premier, eu mă ocup de executiv – şi se ocupă bine, este un premier care ştie economie, ştie finanţe. Asta e o mare şansă pentru România în acest moment şi, după cum vedem, economia nu stă deloc rău sub conducerea domnului Cîţu

Hai să-i punem un slogan pentru campanie domnului politician Florin Cîţu: „Poate că nu e cel mai mare urs”. Asta îl caracterizează perfect pe politicianul Florin Cîţu. Apare scandalul uciderii ursului Arthur, clasat drept cel mai mare urs din România – că era sau nu era nu are nicio importanţă. Ce găseşte să spună, în momentul său de politichie, adică „ia să arăt eu cât sunt de versat politician”? Ce găseşte să spună dl Florin Cîţu? „Poate că nu e cel mai mare urs”. Şi nu este singura astfel de mişcare de gleznă prin care vrea să-şi provoace o entorsă.

După părerea mea, ar putea să facă mult mai mult bine rămânând premier, conducând Guvernul până la sfârşitul mandatului. Dar, pe de altă parte, cu dl Orban preşedinte, împiciorogat în septembrie, o serie de lucruri n-o să le mai poată face dl Cîţu, căci va veni dl Orban peste el şi va spune: ce vrei tu, refomă?”, a susţinut gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a comentat şi episodul în care Cîţu le-a spus jurnaliştilor că „nu s-au civilizat”.

„Asta arată ce ar putea deveni dl Cîţu atunci când va avea destulă putere. Nu ştii cum e omul până când nu-i dai destulă putere, atunci vezi cu cine ai de-a face. Dl Cîţu, care acum e cu Foo Fighters, cu tricouri, cu Vama Veche, se dă rocker, popular, tânăr, prin această poziţie aţi văzut cu câtă aroganţă gratuită le vorbeşte acestor oameni care îşi fac meseria. Ziaristul trebuie să fie insistent, să stea pe holuri ore întregi, aşteaptă în picioare, doar-doar iese un politician. Şi dacă nu reuşeşte să obţină ceva, atunci s-ar putea să fie mustrat la redacţie. Oamenii ăia îşi făceau meseria. Cum poate dl Cîţu să aibă această reacţie, să se uite de sus, cu trufie? Cum adică „nu v-aţi civilizat”? Ce e necivilizat? Pe hol, la ieşirea de la şedinţă, în toată lumea vin jurnaliştii şi întreabă. Nu e în regulă deloc cum dintr-o dată din persoana asta tinerică şi simpatică a domnului Cîţu a ieşit un cap verde care mie nu mi-a plăcut deloc”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a găsit un slogan şi pentru Ludovic Orban: „Ursul Arthur nu-l cunoştea pe Orban, că dacă-l cunoştea, rămânea în viaţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite