Cristian Terheș a fost ales președinte al Partidului Național Conservator Român: „Un partid nou, co-fondat de unul dintre urmașii lui Simion Bărnuțiu“

0
Publicat:

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost ales, la 10 decembrie, președinte al Partidului Național Conservator Român (PNCR) în cadrul Congresului Național extraordinar ce a avut loc la Zalău. Anterior, a fost la PSD și PNȚCD.

Cristian Terheș - Arhivă personală
Cristian Terheș - Arhivă personală

Demisionat din PNȚCD, Cristian Terheș s-a înscris în partid la 1 decembrie. „Sunt onorat să fiu ales președinte al Partidului Național Conservator Român și să contribui la promovarea și apărarea intereselor materiale și spirituale ale națiunii române. În fața atacurilor neomarxiste globaliste care doresc transformarea UE, dintr-o uniune de state suverane, într-un imperiu condus de la Bruxelles de birocrați nealeși, soluția este apărarea valorile naționale, iar acest lucru îl va face PNCR“, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

„PNCR este un partid nou, co-fondat de unul dintre urmașii lui Simion Bărnuțiu, unul din ideologii mișcării pașoptiste din 1848“, este descrierea dată de membrii acestei mișcări politice.

Cristian Terheș s-a născut la 4 decembrie 1978 în Sălaj. În prezent, este membru al Parlamentului European din partea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, fiind ales pe lista Partidului Social Democrat. Europarlamentarul Cristian Terheş a demisionat din PSD în 2020. Cristian Terheş şi Carman Avram au ajuns eurodeputaţi cu sprijinul lui Dan Voiculescu (patronul Antenei 3), care a negociat cu Liviu Dragnea locuri eligibile pe lista PSD în schimbul susţinerii media.

Europarlamentarul a fost implicat în mai multe scandaluri în Parlamentul European.

 Cristian Terheș a descris femeile transgender drept „bărbați pervertiți”. El a spus în primăvara anului 2023 că recunoașterea legală a existenței femeilor transgender este „cea mai mare amenințare pentru femei” și a făcut o paralelă între bărbații care se identifică drept femei și bărbații care se identifică ca mașini.  

În pandemia de COVID-19, Cristian Terheş a avut poziţionări împotriva vaccinării şi a măsurilor restrictive pentru prevenirea răspândirii virusului. La acea vreme, europarlamentarul a luat parte la un protest al antivacciniştilor din Suedia.  

Pe 7 mai 2020, Cristian Terheş a înaintat o acţiune Curţii Judeţene Bucureşti în temeiul Art. 5 din Convenţie prin care a spus că a fost victima unei detenţii administrative în perioada lockdown-ului. El a cerut curţii să ancheteze şi să arate că avea dreptul să iasă din casă fără o declaraţie pe proprie răspundere.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite