Cristian Preda la Adevărul Live: ”Am încercat să luăm toate voturile anti USL. Ne-am înşelat, din păcate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda, invitat la Adevărul Live, de la ora 18.00 FOTO Adevărul
Cristian Preda, invitat la Adevărul Live, de la ora 18.00 FOTO Adevărul

Europarlamentarul Cristian Preda, prim-vicepreşedintele PD-L, a participat la dezbaterea Adevărul Live, în care a discutat cu jurnaliştii „Adevărul“ despre rezultatul obţinut de democrat-liberali la alegerile parlamentare.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, aflat la Strasbourg, a participat la dezbatera Adevărul Live de la ora 18.00, prin Google Hangouts. Tot prin videoconferinţă a intrat, de la Chişinău, şi jurnalistul „Adevărul” Sabin Orcan, iar în studioul de la Bucureşti s-au aflat jurnaliştii Ion M. Ioniţă şi Liviu Iolu. Discuţia a disecat ultimele evoluţii de pe scena politică românească după alegerile parlamentare soldate cu înfrângerea la scor a Alianţei România Dreaptă.

Au mai fost perioade în care opoziţia era fragilă

Prim-vicepreşedintele PD-L a spus că au mai fost perioade, chiar recente, în istoria politică a României, în care opoziţia nu este puternică. ”La fel ca în 2007-2008, e un guvern majoritar ascuns, cum tehnic i se zice în limbajul ştiinţelor politice. Sau la fel ca în 2009 cu guvernul PSD-PDL, a fost o perioadă în care opoziţia era fragilă. Dar asta este evident o provocare pentru noi, o obligaţie politică, şi evident că trebuie să-i facem faţă”.

Despre motivele care au afectat mult scorul Alianţei România Dreaptă, guvernarea sau campania neconvingătoare, Cristian Preda a răspuns că ”guvernarea pe care ne-am asumat-o a adus costuri sociale importante şi campania pe care am dus-o din vară până acum au avut un rol în acest rezultat foarte slab. Noi multă vreme am crezut că explicaţiile şi o mai bună comunicare ne vor ajuta să trecem peste costurile sociale enorme ale politicii de austeritate pe care am dus-o. A fost o iluzie. Oamenii au înţeles ce s-a întâmplat. Ideea că dacă le-am fi explicat mai bine, oamenii ar fi privit altfel lucrurile, este în continuare o iluzie. Am plătit acest cost”, a precizat Preda care a adăugat: ”Este momentul să ne trezim la realitate.(...) Cât priveşte campania. În contextul bipolarizării spaţiului politic, era în interesul nostru să culegem toate voturile non USL, rezonabile şi civilizate, că nu ne-am propus vreodată să ne aliem cu PRM sau PPDD. Am sperat şi ne-am înşelat!”

Întrebat despre ce trebuie să facă acum conducerea PD-L din care face parte, europarlamentarul a răspuns că, practic, prin anunţarea organizării în primăvară a unei Convenţii Extraordinare ”actuala conducere îşi depune mandatul”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite