Ion M. Ionita

Senior Editor

Odată schema viitorului guvern completată, s-a intrat în linie dreaptă pentru instalarea la Palatul Victoria a guvernului Liviu Dragnea, sub numele de scenă „Cabinetul Grindeanu”. Însuşi premierul desemnat a a ţinut să confirme prin toate apariţiile publice de până acum, că nu va fi decât umbra adevăratului Guvern care va evolua în Kiseleff 10.

Alina Gorghiu va rămâne în istorie pentru declaraţia ei din seara alegerilor, când a spus că propunerea - Cioloş viitor premier - „se joacă”. În acel moment, tocmai se anunţase că PSD obţinuse o victorie zdrobitoare cu 45%, în timp ce PNL nu avea nici jumătate. Declaraţia spune multe despre cauzele dezastrului PNL.

Cartierul General NATO de la Bruxelles găzduieşte în următoarele două zile întâlnirea miniştrilor de Externe, ocazie pentru secretarul de Stat al SUA, John Kerry, de a-şi lua la revedere de la colegii săi din ţările Alianţei Nord-Atlantice. Este prima întâlnire la acest nivel după victoria lui Donald Trump şi toţi ochii sunt aţintiţi asupra mesajelor care vin din Statele Unite ale Americii.

Se poate discuta despre acurateţea sondajelor, despre metodă sau despre manipularea cifrelor. Dar să luăm ceea ce este în acest moment acceptat de toată lumea, PSD lider destul de distanţat, urmat de PNL. USR şi ALDE deasupra pragului, UDMR în scorul obişnuit şi, la limita intrării în Parlament, PMP. Ceilalţi sub prag.

Vezi mai multe