Cristian Ghinea: CNA trebuie reformat sau desfiinţat. Faptul că un personaj ca Radu Călin Cristea ocupă o demnitate publică este o ruşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Cristian Ghinea cere „reformarea sau desfiinţarea CNA“, după ce Radu Călin Cristea, membru CNA, a spus că referirea la forul audiovizual din raportul MCV este „o tâmpenie stalinisto-comunistă făţişă“ .

„Radu Călin Cristea (membru CNA) zice că raportul MCV este «o tâmpenie stalinisto-comunistă făţişă». Faptul că un personaj ca Radu Călin Cristea ocupă o demnitate publică este o ruşine. CNA trebuie reformat sau desfiinţat. Este clar că în acest moment plătim degeaba salariile unor demnitari care nu-şi fac treaba“, a scris Cristian Ghinea pe Facebook. 

Raportul MCV (Mecanismului de Cooperare şi Verificare) publicat miercuri de Comisia Europeană conţine o singură referire la CNA, prin care critică faptul că, deşi deciziile CSM sunt transmise forului audiovizual, canalul mediatic care a preluat sau lansat atacul faţă de un magistrat nu corectează informaţia. „Deşi deciziile CSM sunt întotdeauna transmise CNA, nu s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte luarea de măsuri reparatorii eficace sau corectarea informaţiei de către canalul mediatic care a lansat sau care a preluat atacurile“, se arată în raportul MCV.

Membrul CNA Radu Călin Cristea a considerat că cei care au redactat fraza de mai sus sunt „nişte oameni care nu reprezintă democraţia“, catalogând afirmaţia drept „stalinistă“.

„Trebuie să lămurim foarte clar şi cu traducerea foarte fină a textului din limba engleză. Cei care au făcut formularea acestui text sunt nişte oameni care nu reprezintă democraţia. Este folosit cuvântul «decizie», care şi în engleză şi în română are aceeaşi semnificaţie. Se afirmă că CSM-ul emite o decizie. Nu ştim despre ce decizie este vorba. Ar rezulta, teoretic, că nişte radiodifuzori încalcă legea, probabil că Inspecţia Judiciară sesizează CSM-ul care socoteşte că imaginea justiţiei este afectată şi solicită ceva împotriva radiodifuzorilor care procedează în felul acesta. Şi atunci, care ar fi rolul CNA-ului? Să ia deciziile CSM-ului şi să îi oblige pe radiodifuzori să îşi corecteze emisiunile? Ce minte are cel care a compus această frază? E o frază stalinistă“, a spus Radu Călin Cristea.

Membrul CNA a adăugat că MCV-ul este „o tâmpenie stalinisto-comunistă făţişă“, dar totuşi, „spre cinstea lor“, persoanele care au redactat raportul spun că în alte părţi se face diferenţa între Comisia Europeană şi Consiliul Europei prin CEDO, în privinţa evaluării libertăţii de exprimare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite