Cristian Buşoi, noul preşedinte al PNL Bucureşti. Adriana Săftoiu îl va seconda din funcţia de prim-vicepreşedinte coordonator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode
Noul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode

Conducerea PNL a decis, luni, cine va conduce filiala liberală de la Capitală. Cristian Buşoi va fi noul preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, fiind secondat de Adriana Săftoiu. Pentru organizaţiile de la sectoare urmează să aibă loc alegeri interne.

UPDATE Cristian Buşoi, după BPN: „Doamna Săftoiu e prim-vicepreşedintele coordonator al PNL. Are foarte multă experienţă, expertiză. Vom colabora bine“, a declarat Buşoi. 

UPDATE Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, care are şansele cele mai mari şanse să preia şefia PNL Bucureşti, ar putea fi secondat în conducerea filialei de către Adriana Săftoiu, în calitate de prim-viceprreşedinte coordonator, potrivit unor surse liberale, potrivit cărora în şedinţa de luni se va stabili şi organizarea de alegeri interne la sectoare. Pe lângă liderul de filială, la Bucureşti conducerea va fi asigurată şi de un prim-vicepreşedinte coordonator, care va fi, potrivit surselor citate, Adriana Săftoiu.  De asemenea, ar urma să fie numit şi un prim-vicepreşedinte şi un secretar general. 


Cristian Buşoi, cel care a asigurat şi conducerea interimară a PNL Bucureşti, va rămâne preşedinte însă nu-i va fi îndeplinită şi dorinţa de a face alegeri interne pentru desemnarea preşedinţiilor de la organizaţiile de sector. „Nici nu au vrut să ia în seamă la ultimele discuţii propunerile venite din partea lui Buşoi“, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. În aceste condiţii, în PNL rămâne deschis acelaşi drum al numirilor făcute de centru, din nou cei doi copreşedinţi vrând să aibă împărţite echitabil şefiile la sectoare.

Trei din PDL, trei din PNL

La Sectorul 1 cele mai mari şanse are să fie deputatul Ovidiu Raeţchi (membru provenit din vechiul PNL), candidatul din Bucureşti care a scos cel mai bun scor la alegerile din 5 iunie, în timp ce la Sectorul 2 va fi pusă o persoană apropiată de Blaga, Anca Boagiu. Însă, şanse păstrează şi deputatul Dan Cristian Popescu care încearcă să se impună după ce a candidat la alegerile din 5 iunie pentru funcţia de edil al Sectorului 2.  

Conducerea Sectorul 3 va fi dată liderului deputaţilor, Eugen Nicolăescu, liberal cu experienţă care nu a fost însă de acord să intre şi în cursa pentru Primărie. Pe de altă parte, şefia de la organizaţia Sectorului 4 e promisă vechiului PDL, cel mai probabil Adriana Săftoiu fiind cea care se va ocupa de organizaţie.

La Sectorul 5, liberalii vor merge tot varianta Cristian Olteanu sau pe o persoană apropiată de acesta, în timp ce la Sectorul 6, cel mai probabil persoana desemnată va fi Alex Coita. Acesta din urmă vine pe filiera fostului PDL, în trecut fiind consilier pentru afaceri externe şi europene al Robertei Anastase în perioada în care aceasta conducea Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite