Cristian Buşoi: Administraţia locală este lentă şi greoaie. Bucureştenii ar trebui să poată plăti impozitul anual online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode
Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi susţine, într-o declaraţie dată marţi, că bucureştenii ar trebui să primească facturile privind impozitul anual la începutul lunii ianuarie, iar acestea ar trebui să aibă coduri de bare pentru a putea fi plătite online şi pentru a evita astfel cozile de la ghişee.

„O problemă care creează cozi şi nemulţumire la ghişeele administraţiilor locale este aceea a distribuirii facturilor, acestea fiind adesea expediate prin poştă în lunile februarie, chiar martie. Consider că bucureştenii trebuie să-şi primească facturile privind impozitul anual în prima decadă a lunii ianuarie, iar acestea trebuie să poarte coduri de bare pentru a putea fi plătite ca orice factură, la automatele online, sau chiar electronic, de acasă”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Buşoi, a afirmat că nevoia bucureştenilor de a cunoaşte suma pe care o au de plată la bugetul local şi de a-şi alege momentul când aceasta să fie plătită este îndreptăţită, având în vedere termenul extins de trei luni, în care plătitorii de taxe pot beneficia de o reducere de 10%.

Buşoi a criticat viteza cu care administraţia locală din Bucureşti răspunde solicitării bucureştenilor de a-şi plăti taxele şi impozitele la început de an şi a cerut primăriilor celor 6 sectoare din Bucureşti să informeze cetăţenii că au la dispoziţie trei luni de zile pentru a beneficia de reducerea de 10% şi că pot plăti şi online.

„Viteza cu care administraţia locală din Bucureşti răspunde solicitării bucureştenilor de a-şi plăti taxele şi impozitele la început de an este lentă şi greoaie", a spus Buşoi.

Cristian Buşoi le-a mai cerut administraţiilor din Capitală să prelungească programul de lucru cu publicul atunci când, la ghişee, se formează cozi, pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri. „Înaintez solicitarea către administraţiile sectoarelor să prelungească programul de lucru cu publicul atunci când numărul de solicitări este foarte mare, pentru a nu pune oamenii pe drumuri, iar aceştia să reia statul la cozi şi a doua zi. În plus, ghişele trebuie deschise o perioadă mai lungă de timp şi pentru a oferi informaţii şi servicii corecte bucureştenilor”, a mai spus liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite