Crin Antonescu: „Suspendarea preşedintelui nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL nu se gândeşte la o nouă suspendare a lui Traian Băsescu FOTO Adevărul
Liderul PNL nu se gândeşte la o nouă suspendare a lui Traian Băsescu FOTO Adevărul

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi că în interiorul USL nu s-au purtat discuţii referitoare la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, la începutul anului viitor.

„În ultima vreme am auzit vorbindu-se despre o nouă suspendare a preşedintelui. Nimeni nu avorbit în PNL sau în USL despre suspendarea preşedintelui după momentul învestirii guvernului. Singurul moment în care s-a adus în discuţie această problemă a fost la finalul campaniei, când preşedintele anunţa răspicat că nu va respecta rezultatul alegerilor. Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania", a declarat Crin Antonescu.

„Sper ca în 2013 să am o relaţie constituţională, normală, legală, cu instituţia prezidenţială", a completat Antonescu.

Liderul PNLa vorbit si despre proiectele USL pentru anul 2013, printre care modificarea Constituţiei.

„Avem un amplu proiect de reorganizare a astatului, de la modificarea Constituţiei până la reorganizarea administrativ-teritorială. Nu vom avea cu adevărat o democraţie până când Parlamentul nu va fi centrul de greutate a vieţii politice. Anul 2013 va fi anul cel mai greu şi va fi anul decisiv", a subliniat Antonescu.

Co-preşedintele USL a dorit să le mulţumească „tuturor celor care au avut încredere în USL, în liderii acestei construcţii politice şi celor care ne-au acordat votul la alegerile locale şi parlamentare".

„Ca preşedinte al PNL, doresc să le mulţumesc tutror simpatizanţilor liberali, care au făcut posibilă cea mai importantă victorie electorală de după Revoluţie. Suntem PNL, astăzi, de departe un partid puternic, deţinem apropae o treime din administraţia locală şi o treime din Parlament", a punctat liderul PNL.

Crin Antonescu vrea ca în 2013 România să fie guvernată eficient.

„Avem aşteptări legate de Guvern, de o bună guvernare, care să dea şansa relansării economice a României. Aceasta este tema fundamentală a Guvernului. Aştept de la Guvernul Ponta o vizune şi o acţiune pe măsură. Pentru 2013, PNL are prioritate buna guvernare a României. Vom face tot posibilul pentru ca România să fie guvernată altfel, să fie guvernată eficient. Cred că toate lucrurile pe care noi le-am angajat pot fi realizate", a concluzionat Antonescu.

Referitor la posibilitatea ca Gigi Becali să ajungă la conducerea PNL, Crin Antonescu a spus: „n-am vorbit cu Becali despre conducerea PNL, dar orice mebru liberal îşi poate pune în proiect să devină orice. Doresc să propun un Congres Extraordinar al PNL cât mai curând. Poate în februarie. E nevoie de un stfel de congres."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite