Crin Antonescu: Sănătos ar fi ca marele şi noul PNL să preia guvernarea imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat într-un interviu acordat DC News că formaţiunea care l-a susţinut pe preşedintele ales Klaus Iohannis să câştige alegerile din 16 noiembrie ar trebui să încerce preluarea guvernării într-un timp cât mai scurt.

„O bună parte din electorat a făcut alegerea între un om politic şi un om care venea din afară, care se bucura de imaginea «virginităţii»”, a declarat fostul lider liberal despre modul în care a fost văzut Iohannis în turul al II-lea al prezidenţialelor în interviul pentru DC News.

Legat de susţinătorii din alegeri ai preşedintelui ales, dar şi de oamenii veniţi pe filiera PDL şi cei consideraţi „băsişti”, Crin Antonescu a avut un ton critic.

„Aştept ca sub or formă elegantă ca preşedintele ales să se delimiteze de aceşti oameni şi de aşa zisa lor susţinere (n.r. – de partizani ai lui Traian Băsescu)”, a punctat liberalul.

Fostul preşedinte al PNL s-a pronunţat şi asupra luării unei decizii cât mai repede în ceea ce priveşte venirea la guvernare a liberalilor:

„Cred că sănătos ar fi ca actuala Opoziţie, ca actuala Dreaptă, ca marele şi noul PNL să preia guvernarea imediat, nici mai târziu, dar nici mai devreme, ce are o identitate şi cu adevărat un program, program neînsemnând o compilaţie de idei frumoase şi care sunt pe toate drumurile: să fie bine, să avem economie prosperă, să facem lucrurile bine. Aşa nu. Program înseamnă paşi precişi şi o identitate. Fără identitate, lucrurile se vor amesteca din nou. Peste doi sau trei sau patru ani, cinci ani, domnul Klaus Iohannis va mai putea câştiga un mandat, dar nu va mai avea această şansă de prospeţime de acum. Acesta cred că este răspunsul”, a subliniat Antonescu.

Liberalii nu s-au pronunţat până acum în mod clar cu privire la venirea la guvernare, Iohannis fiind de părere că PNL trebuie să aştepte acest pas pentru 2015.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite