Crin Antonescu, despre vizita lui Ponta în SUA: E foarte important ce va discuta cu reprezentanţii marilor companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu are o poziţie moderată când vine vorba despre vizita premierului în SUA
Crin Antonescu are o poziţie moderată când vine vorba despre vizita premierului în SUA

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu s-a arătat entuziasmat de vizita premierului Victor Ponta în SUA, declarând că evenimentul va putea fi cântărit în funcţie de rezultatul discuţiilor pe care premierul le va avea cu reprezentanţii marilor companii americane, printre care şi Chevron.

„Nivelul vizitei, odată ce se întâlneşte cu vicepremierul Biden, e asigurat, e un nivel maxim pentru un prim-ministru într-o ţară cu Constituţia României. E foarte important însă ce va discuta cu reprezentanţii marilor companii. În funcţie de conţinutul acestor discuţii, putem să tragem concluziile. Deocamdată e un lucru bun. Depinde cum se termină aceste discuţi“", a spus Antonescu în emisiunea „Interviurile lui Ion Cristoiu“ de la B1TV.

Liderul liberal a tratat în termini ironici dezbaterile pe tema vizitei lui Victor Ponta în SUA.  „Atmosfera din media a păcătuit prin uşorul aer de mahala. Unii au sperat că poate-poate nu mai e primit. Alţii o prezintă ca pe năzuinţa de secole a poporului român“, a continuat Antonescu.

În opinia preşedintelui Senatului, „există riscul ca şi în România să se nască un curent anti-American“. „Majoritatea, Guvernul, trebuie să le spunem oamenilor mai mult decât independenţa energetică cum anume, cât anume, când. Comunicarea e crucială", a fost mesajul lui Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a plecat în această după-amiază spre Statele Unite, unde are programată o vizită oficială pe 21 şi 22 octombrie. În cele două zile în care se va afla la Washington, Ponta se întâlneşte cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cu investitorii americani în România - Exxon Mobil, Chevron, IBM, HP, Motorola - şi cu reprezentanţii Congresului american.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite