Oreste pleacă de la Antena 2: „Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oreste
spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia
Montană FOTO Mediafax
Oreste spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia Montană FOTO Mediafax

„După un sfert de secol, gaşca fomată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii“, scrie Oreste, pe blogul său, într-o postare prin care îşi anunţă plecarea de la Antena 2, arată paginademedia.ro

„Decadenţa fatală în care au intrat îi va conduce pe unii la puşcărie, pe alţii spre distrugerea credibilităţii profesionale şi publicul către o mult sperată redeşteptare. Dar, îmbătaţi de putere şi înrăiţi până la întuneric, aceşti venetici îşi strâng degetele descărnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticăloşit, agonizând urât, contodent şi pe alocuri, chiar pestilenţial“, spune realizatorul de emisiuni.

„Intr-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, căci altfel, va garantez, aş fi părăsit mult mai demult această Corabie a nebunilor...“, mai spune el.

Oreste spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia Montană. „Pozitia publica a trustului din care, încă mai fac parte, faţă de protestatarii anti Roşia Montană şi cu privire la soarta câinilor comunitari m-a determinat să am păreri şi convingeri perfect obozabile. În asentimentul dictonului: «îmi sunt dragi tovarăşii mei, dar mai drag mi-e adevarul», când am constatat că prietenii de o viaţă s-au vândut unor interese atât de departe de cel naţional, am decis, deloc uşor, să-i amendez public, în speranţa că, puşi în faţa unei oglinzi curate, îşi vor da seama de găunoşenie şi se vor îndrepta“.

Principalii vinovaţi: Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu

Oreste pune presiune pe Camelia Voiculescu, acţionarul majoritar al trustului Intact şi fata lui Dan Voiculescu, şi directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu care, spune el, încearcă să-i „ejecteze“ emisiunea din grila Antena 2.

„Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai că nu au înţeles mesajele, dar într-un acces de servilism, dublat de o enormă incompetenţă jurnalistică, cei vizaţi au început cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu să gaseasca un motiv urgent de despărţire. Acum, umbla un zvon prin trust că se doreşte ca emisiunea Codul lui Oreste să fie ejectată de pe post, dar încă nu au gasit o motivaţie plauzibila.

Neavand nici o altă justificare, în afara nesubordonării mele faţă de politica şi retorica trustului, şi după ce au pierdut cea mai bună directoare de post, în persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, nişte entităţi vagi mi-au comunicat prin telefon că mi se amână filmarea de luni, ştiindu-se că aşteptam un invitat de peste hotare, având ca temă: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului“, încheie Oreste.

Emisiunea Codul lui Oreste a început în 2007 la Antena 2, după care a tranzitat doi ani la postul B1 (2008-2010), pentru ca apoi să revină la canalul din grupul Intact.

Nemulţumirile lui Oreste faţă de poziţia trustului Intact în cazul Roşia Montană au fost prima oară făcute publice în urmă cu mai bine de o lună, atunci când a avut loc un schimb dur de replici între Mircea Badea şi Oreste, vechi prieteni. Oreste nu a fost de acord cu modul în care "fratele" lui, pe care l-a numit trădător de ţară şi de neam, a tratat acest subiect în emisiunea sa şi a refuzat să-i mai vorbească. Cei doi nu şi-au mai vorbit decât prin mesaje maliţioase.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite