Creşterea punctului de pensie, pe agenda Coaliției în următoarele zile. Ce spune ministrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii a declarat că va duce două propuneri pentru noua lege a pensiilor în Coaliție, în următoarele zile, potrivit News, precizând că nu doreşte să avanseze o dată sau o suma privind majorarea punctului de pensie ca ulterior să nu poată fi realizabil.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Lucrăm în acest moment şi într-o zi, două voi duce în Coaliţie două propuneri pentru noua lege a pensiilor. Asta este foarte important, plecând de la analiza pe Legea 127, lucrăm la programul de guvernare. Mi s-a adresat această întrebare de foarte multe ori. Nu o evit însă, din respect pentru seniorii României, nu o să avansez vreo dată pentru că nu vreau să avanseze o dată sau o sumă care să vină şi să aducă o speranţă părinţilor şi bunicilor noştri şi ulterior să n-o îndeplinim”, a susținut Budăi, potrivit News.  

Întrebat dacăar putea exista o majorare a pensiei în 2023, ministrul Muncii a răspuns că trebuie implementat ceea ce avem, susținând că liderii Coaliției au măsuri bune.

„Să creăm acele măsuri, să colectăm banii, să avem de implementat ce avem, că avem măsuri bune, foarte bune chiar. Poate aşa conştientizăm că nu sunt suficiente, dar sunt măsuri bune acele măsuri din pachetul de sprijin pentru România, să fim foarte atenţi la evoluţie, atât din punct de vedere macroeconomic, dar şi la puterea de cumpărare şi să luăm deciziile ca atare şi consider că demnitatea de demnitar îţi impune să vorbeşti atunci când ai măsura gata şi să vorbeşti şi să o şi implementezi”, a completat ministrul PSD, potricvit sursei citate. 

Coaliția are ca jalon în PNRR, cu termen calendaristic 31 martie, amendarea Legii pensiilor publice, adică veniturilor vârstnicilor care primesc banii doar în baza anilor de contribuție din anii de muncă.

Deși ne apropiem de sfârșitul termenului, Ministerul Muncii, prin Marius Budăi, nu a venit nici măcar cu o schiță a legii pe care ar dori-o promovată de Guvern, apoi de Coaliție în Parlament.

Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul” că până în prezent din partea colegului lor Budăi sau a altor specialiști ai PSD nu a venit nici măcar vreo informare despre discuții pe tema acestui nou proiect de lege.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite