Creşte numărul posturilor din Cancelaria premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinţă de Guvern FOTO gov.ro
Sedinţă de Guvern FOTO gov.ro

Liderii guvernamentali au crescut numărul membrilor Cancelariei Premierului, deşi Guvernul s-a angajat să oprească angajările la stat printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Guvernul a aprobat, luni, o Hotărâre prin care este crescut numărul maxim de posturi din Cancelaria Premierului la 103, aceasta urmând să preia din competenţele Secretariatului General.

„Au fost preluate cu această ocazie elemente din componenţa Secretariatului General al Guvernului, odată cu atribuţii care, de asemenea, vor fi şi suplimentate cu necesitatea de a gestiona elementele de coordonare pentru procesul de aderare a României la OCDE”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă.

Prin adoptarea proiectului este stabilit modul de organizare şi funcţionare, atribuţiile, numărul maxim de posturi şi structura organizatorică ale Cancelariei Premierului, structură cu personalitate juridică, în subordinea şefului de Executiv şi în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Actul normativ mai prevede înfiinţarea Direcţiei de asigurare resurse, a Compartimentului juridic şi a Serviciului de evaluare, analiză şi coordonare strategică, pe lângă cele două direcţii deja existente, a Direcţiei protocol şi relaţii internaţionale şi, respectiv, a Direcţiei de comunicare şi relaţii cu presa.

Angajările la stat, suspendate de la 1 iulie

Numărul posturilor este astfel aproape dublat – înainte, structura Cancelariei Premierului având un număr maxim de 57 de posturi.

Modificarea are loc în ciuda faptului că Executivul a hotărât să oprească angările la stat printr-o Ordonanţă de Urgenţă prin care acestea sunt suspendate în perioada 1 iulie-31 decembrie 2022.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite