Cre┼čte num─ârul posturilor din Cancelaria premierului

0
0
Nicolae Ciuca Sedinta de guvern FOTO gov.ro
Sedinţă de Guvern FOTO gov.ro

Liderii guvernamentali au crescut num─ârul membrilor Cancelariei Premierului, de┼či Guvernul s-a angajat s─â opreasc─â angaj─ârile la stat printr-o Ordonan┼ú─â de Urgen┼ú─â.

Guvernul a aprobat, luni, o Hotărâre prin care este crescut numărul maxim de posturi din Cancelaria Premierului la 103, aceasta urmând să preia din competenţele Secretariatului General.

ÔÇ×Au fost preluate cu aceast─â ocazie elemente din componen┼úa Secretariatului General al Guvernului, odat─â cu atribu┼úii care, de asemenea, vor fi ┼či suplimentate cu necesitatea de a gestiona elementele de coordonare pentru procesul de aderare a Rom├óniei la OCDEÔÇŁ, a explicat purt─âtorul de cuv├ónt al Guvernului, Dan C─ârbunaru, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â.

Prin adoptarea proiectului este stabilit modul de organizare ┼či func┼úionare, atribu┼úiile, num─ârul maxim de posturi ┼či structura organizatoric─â ale Cancelariei Premierului, structur─â cu personalitate juridic─â, ├«n subordinea ┼čefului de Executiv ┼či ├«n cadrul aparatului de lucru al Guvernului, finan┼úat─â de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Actul normativ mai prevede ├«nfiin┼úarea Direc┼úiei de asigurare resurse, a Compartimentului juridic ┼či a Serviciului de evaluare, analiz─â ┼či coordonare strategic─â, pe l├óng─â cele dou─â direc┼úii deja existente, a Direc┼úiei protocol ┼či rela┼úii interna┼úionale ┼či, respectiv, a Direc┼úiei de comunicare ┼či rela┼úii cu presa.

Angaj─ârile la stat, suspendate de la 1 iulie

Num─ârul posturilor este astfel aproape dublat ÔÇô ├«nainte, structura Cancelariei Premierului av├ónd un num─âr maxim de 57 de posturi.

Modificarea are loc în ciuda faptului că Executivul a hotărât să oprească angările la stat printr-o Ordonanţă de Urgenţă prin care acestea sunt suspendate în perioada 1 iulie-31 decembrie 2022.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite