Corina Creţu, săgeţi către Iohannis pentru că nu a comunicat deznodământul de la Consiliul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO Arhivă
Corina Creţu FOTO Arhivă

Fostul comisar european Corina Creţu a atras atenţia că deşi ieri a avut loc prin teleconferinţă Consiliul European la finalul căruia nu s-a ajuns la nicio decizie concretă, faptul că preşedintele României Klaus Iohannis nu a comunicat nimic pe această temă. Aceasta a cerut totodată lămuriri privind poziţia României la solicitările Spaniei şi ale Italiei de a împărţi costurile pentru ieşirea din criză.

„În urma întrunirii de ieri, prin teleconferinţă, a Consiliului European (format din şefii de state şi de guverne ai Statelor Membre) nu s-a ajuns la niciun acord privind un plan anticriză care să prevadă mandate clare pentru Miniştrii Economiei, aşa cum au cerut Spania şi Italia - ţările cele mai afectate de pandemia coronavirus. Se pare că anumite state nu sunt de acord cu împărţirea costurilor pentru ieşirea din criză, iar Spania şi Italia au refuzat orice altă decizie care nu prevede măsuri concrete pentru reactivarea economiei europene, bazate pe solidaritate”, a explicat pe Facebook fostul comisar european Corina Creţu.

Aceasta a transmis apoi două întrebări către peşedintele Klaus Iohannis. De ce nu s-au comunicat concluziile Consiliului dar şi care este poziţia României la solicitările Spaniei şi Italiei.

„Două mari întrebări se desprind din această situaţie, având în vedere faptul că şi România este afectată direct:

1. De ce în România nu s-a comunicat, oficial, pe această temă? Rămâne neclar care a fost deznodământul întrunirii de ieri.

2. Care a fost poziţia României cu privire la solicitările Spaniei şi ale Italiei? În această perioadă, transparenţa e extrem de importantă, având în vedere faptul că vorbim despre sănătatea şi viaţa românilor, care depind de acest ajutor din partea Uniunii Europene.

Sunt două aspecte care trebuie clarificate urgent, ca atare cred că Preşedintele României ar trebui să vină cu clarificări în spaţiul public cât de rapid, explicând şi care va fi abordarea României în perioada imediat următoare.

Repet: fiecare zi care trece costă vieţi omeneşti!”, a conchis Corina Creţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite