Constantin: PC merge singur la europarlamentare. Congresul formaţiunii, în iunie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PC, Daniel Constantin FOTO Adevărul
Preşedintele PC, Daniel Constantin FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional, că formaţiunea sa va candida independent la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, unde speră atingerea unui scor de 9%.

“Convoc Congresul partidului pentru după alegerile europarlamentare. Sunt convins că putem obţine 9% la aceste alegeri”, a declarat el, la Consiliul Naţional al Partidului Conservator.

Totodată, Daniel Constantin a anunţat că, de astăzi, formaţiunea pe care o conduce demarează campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi a îndemnat membrii să propună candidaţi.

Liderul PC a vorbit şi despre viitorul coaliţiei de guvernare şi s-a arătat optimist în ce priveşte continuitatea Uniunii Social Liberale.

“În ultimul timp, lucrurile s-au mai îmbunătăţit în USL. USL are un echilibru. Cred în viitorul USL. Mi-ar plăcea să cred că suntem liantul şi oferim stabilitate actului de guvernare”, a mai spus el.

Potrivit uneia dintre cele două rezoluţii adoptate în cadrul Consiliului, “PC îşi confimă oficial candidatura independentă la alegerile europarlamentare (...) şi declanşează mobilizarea electorală în acest scop. Ca garanţie a acestei mobilizări, ne asumăm public ideea că preşedinţii de filiale care nu vor obţine la nivel judeţean un scor mai mare de 5% vor fi înlocuiţi”. În campania care urmează, Constantin a subliniat că partidul său are nevoie să se promoveze “agresiv”, dar a subliniat că trebuie evitat “un discurs ultranaţionalist”.

De asemenea, potrivit aceluiaşi document, “PC se va orienta către grupul politic european care poate asigura cea mai bună afirmare a intereselor României în forurile europene”.

Cea de-a doua rezoluţie adoptată astăzi vizează convocarea Congresului în iunie 2014, urmând ca data exactă să fie stabilită de Biroul Executiv. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite