Consiliul Național al PNL a fost amânat. Ciucă: Corelăm activitatea politică cu agenda internațională

0
Publicat:

Președintele PNL a anunțat amânarea Consiliul Național PNL, din nevoia de a corela activitatea politică cu agenda internațională. Lucian Bode va participa în această săptămână la un Consiliu Jai extraodinar.

Consiliul Național al PNL a fost amânat FOTO: Inquam Photos
Consiliul Național al PNL a fost amânat FOTO: Inquam Photos

Nicolae Ciucă a explicat că Consiliul Național al PNL va fi reprogramat pentru o altă dată, însă nu mai târziu de finalul acestui an.

„Am încheiat ședința Biroului Politic Național. Am avut un singur punct pe ordinea de zi. A fost nevoie să corelăm activitatea politică cu agenda internațională. Săptămâna aceasta, pe 25, când era planificat Consiliul Național, a apărut un Consiliu Jai, ca atare, Secretarul General al partidului și Ministrul de Interne trebuie să participe la această activitate. Motiv pentru care am solicitat BPN să amânăm pentru o dată ulterioară Consiliul Național, nu mai târziu de sfârșitul anului, în funcție, de asemenea, de activități”, a explicat Nicolae Ciucă.

Problema pensiilor speciale, discutată săptămâna viitoare în coaliție

Premierul a dat asigurări că subiectul pensiilor speciale va fi tranșat până la finalul anului, liderii Coaliției urmând să discute și să ia o decizie săptămâna viitoare.

Este un demers care este în derulare la Ministerul Muncii și urmează ca săptămâna viitoare să avem o discuție și pe acest subiect și o să luăm o decizie”, a explicat Ciucă. 

Întrebat dacă subiectul pensiilor speciale va fi tranșat până la finalul anului, așa cum s-a angajat public PNL, premierul a precizat că „Vă asigur că o să fie finalizat”.

În ceea ce privește opiniile împărțite asupra pensiilor militare, premierul a subliniat că își păstrează opinia, susținând că faptul că acestea sunt de fapt pensii ocupaționale. 

Nu este doar opinia mea , este opinia celorlalte țări din Uniunea Europeană și din NATO  care incadreaza pensiile militarilor la pensii de serviciu, ca atare este o chestiune pe care am spus-o , o repet  și îmi mențin în continuare aceeași părere”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite