Conducerea PSD se opune unui proiect pe care 78 de aleşi social-democraţi îl semnaseră. Ce conţinea iniţiativa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Conducerea PSD se opune proiectului care modifică legislaţia pentru achiziţiile publice şi permite achiziţii directe, fără licitaţie, pentru lucrări de până la 5 milioane de lei, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al partidului pentru „Adevărul”. Propunerea a fost iniţial semnată de mai mulţi parlamentari ai Coaliţiei, inclusiv 78 de social-democraţi.

UPDATE Numărul aleşilor PSD este de 78 de deputaţi.

***

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a motivat decizia partidului de a nu susţine proiectul de lege privind achiziţiile publice, semnat iniţial şi de 85 de aleşi social-democraţi, explicând că aceştia nu s-au consultat cu liderii cu grup înainte de a depune proiectul. 

„Există o procedură în interiorul Partidului Social Democrat prin care atunci când depunem iniţiative legislative, în special cele care afectează procese importante, să avem o consultare împreună cu liderii de grup, cu colegii. Din câte ştiu, această consultare nu a avut loc la Cameră, drept urmare decizia politică a PSD este de a nu susţine acest proiect de lege”, a transmis social-democratul pentru „Adevărul”.

Peste 100 de parlamentari de la PSD, PNL şi UDMR au depus un proiect de lege care modifică legislaţia pentru achiziţiile publice şi ridică semnificativ pragurile pentru achiziţiile fără licitaţie. Aleşii Puterii susţin că e nevoie de achiziţii simplificate pentru a atrage mai rapid fondurile din PNRR, după cum arată expunerea de motive.

Mai precis, achiziţia directă de bunuri şi servicii se poate face dacă valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de de 500.000 de lei (faţă de 135.060 lei în legislaţia în vigoare). De asemenea, achiziţia directă de lucrări se poate face dacă valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, dacă este mai mică de 5.000.000 de lei (faţă de 450.200 lei în actuala lege).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite