Conducerea PNL le interzice aleşilor să participe la citirea moţiunii de cenzură: „A fost depusă nelegal”. Ce mesaj are pentru Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea PNL a decis faptul că parlamentarii liberali nu trebuie să participe la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, plen convocat de şefii celor două Camere ale Parlamentului.

„Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, unde se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS- AUR, depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor”, a anunţat Florin Cîţu, după şedinţa de BPN al PNL. 

Referitor la sancţionarea lui Ludovic Orban, care în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor a convocat plenul, premierul a precizat: „Vrem să vedem întâi dacă a încălcat statutul prin această convocare, pentru că este nelegală şi este împotriva statutului PNL şi după aceea vor fi sancţiuni”.

De asemenea, premierul a subliniat că Executivul va fi cel care a sesizat CCR. „Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Parlament şi Guvern. Există dubii şi în modul cum au fost depuse aceste semnături”. Nu în ultimul rând, Cîţu a punctat faptul că CCR trebuie să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia.

„Decizia noastră se referă la legalitate. Nu ne opunem procedurii parlamentare şi dreptului constituţional ca un partid să depună moţiune de cenzură. Noi vrem să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate”, a conchis şeful şeful Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite