Comisia tehnică pentru alegerile parlamentare se reuneşte în prima şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia tehnicã centralã care va coordona şi urmãri îndeplinirea procedurilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie se va reuni marţi în prima şedinţã.

Sãptãmâna trecutã, Executivul a aprobat o informare realizatã de Ministerul Administraţiei şi Internelor privind stadiul pregãtirii alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Purtãtorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, preciza, sãptãmâna trecutã, cã prefecţii au finalizat constituirea comisiei tehnice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi a grupului tehnic de lucru pentru urmãrirea şi soluţionarea operativã a problemelor curente din circumscripţiile electorale.

Potrivit lui Andrei Zaharescu, bugetul alocat alegerilor parlamentare este de 199.000 lei.

Conform calendarului electoral, pânã cel mai târziu în data de 1 octombrie trebuie ales preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia. În cel mult 48 de ore de la constituirea birourilor electorale de circumscripţie, cel mai târziu la data de 3 octombrie, se va comunica birourilor electorale de circumscripţie numãrul minim de semnãturi necesar pentru susţinerea candidaturilor independente în fiecare colegiu uninominal.

Tot la acea datã se va aduce la cunoştinţã publicã numãrul de alegãtori înscrişi în listele electorale permanente ale fiecãrui colegiu uninominal.

Cel mai târziu la data de 9 octombrie se vor delimita şi se vor numerota secţiile de votare, iar cel mai târziu la data de 10 octombrie partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale care participã la alegeri vor stabili şi comunica la BEC semnele electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite