Comisia SRI nu are bani să-l aducă pe Maior din SUA pentru audieri. Manda: Se pune problema cine suportă costurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda
Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda

Preşedintele Comisiei de Control al SRI din Parlament, senatorul PSD, Claudiu Manda, a declarat marţi că l-a contactat pe Teodor Meleşcanu pentru a discuta despre audierea fostului director SRI, George Maior. Ministrul de Externe i-a transmis lui Manda că, în contextul unei noi audieri, „se pune problema cine asigură costurile de transport ale lui Maior”, primele două audieri suprapunându-se cu alte veniri în ţară ale acestuia.

Preşedintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a susţinut marţi că a vorbit cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, cu privire la o nouă audiere a fostuli director al SRI, actual ambasador în SUA George Maior. Manda spune că ministrul de Externe i-a transmis că prima dată audierea a coincis cu perioada de concediu a lui Maior, iar cea de-a doua cu venirea în ţară a acestuia, iar acum, pentru a treia audiere, se pune problema cine va suporta costurile de deplasare a acestuia în ţară.

„În cursul zilei de azi (marţi – n.r.) am avut o discuţie cu domnul ministru de Externe, în care l-am rugat să ne sprijine - noi am trimis şi adresă oficială şi am vrut să vedem care este stadiul acelei adrese oficiale - privind invitarea domnului Maior la Comisia de control a activităţii SRI. Ne-a spus că audierea precedentă a coincis o dată cu concediul domnului Maior şi cea de-a doua a coincis cu venirea în ţară a domnului Maior pe nişte chestiuni care vizau Ministerul de Externe, şi că se pune problema în acest moment cine suportă costurile de deplasare a domnului Maior”, a spus Claudiu Manda.

George Maior a fost audiat pe data de 27 februarie în Comisia SRI şi atunci afirma că s-a stabilit că va răspunde cu "bună credinţă" la orice problemă suplimentară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite